Eğitimde Teknolojinin Kullanılmasının Zararları Nelerdir ?


Eğitimde Teknolojinin Kullanılmasının Zararları Nelerdir ?

Bir toplumu geliştirecek  ve ilerletecek  olan eğitim ve öğretimdir . Öğrencilere verilen eğitim ve öğretim  nitelikli  olmalıdır . Nitelikli  öğretmenler olmalı ve nitelikli öğrenciler yetiştirilmelidir . Teknoloji artık daha fazla ilerlemekte ve  teknolojiyi eğitim hayatımızda da daha fazla kullanmaya başlamaktayız .

Teknolojiyi  eğitimde çok fazla kullandığımız zaman bunun zararlarını görmeye başlarız . Örneğin ; öğretmenlerin  verdiği her  ödevi internetten araştırmaya çalışan öğrenci kütüphanelere gitmez  ve hazıra  alışmaya başlar . Araştırma ve incelemeden  yoksun  kalır . Oysa kütüphanelere gitiiği  zaman  , ansiklopedilerden faydalandığı zaman öğrenci daha güvenilir bilgilere ve daha çok bilgilere ulaşır . Daha çok kaynağa ulaşır . Oysa internette araştırdığımız her bilgi doğru olmayabilir , güvenilir olmayabilir . Yanlış bilgiler veren eğitim siteleri de öğrencilerin yanlış bilgiler öğrenmesine neden olabilir . Bunun için eğitimde teknolojiyi  çok fazla kullanmamalıyız . Önce emek etmeliyiz , araştırmalıyız ve  yorulmalıyız . Hemen internete  sarılıp  kolaycılığa kaçmamalıyız . Mesela öğretmen bir konu ile ilgili tiyatro hazırlayın dediği zaman öğrenciler tiyatro hazırlamak yerine o konu ile ilgili internetten videolar  bulabilir . Böylece kendi yaratıcılıklarını ortaya çıkarmamış  olur ve  emekten kaçmış olurlar .

 Bunun için eğitimde  teknolojiyi   bilinçli kullanmak gerekir . Teknoloji doğru kullanıldığı zaman eğitime büyük katkısı olur .  Ama her şeyi teknoloji  ile  öğrenmeye çalışırsak bu durumda öğrencilerimizin  yaratıcılıkları ,  eleştirel düşünme becerileri ,  araştırma  becerileri azalabilir . Sosyallik azalabilir . Bunun için teknolojiyi  çok fazla  kullanmamaya  çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme