Gençlerin En Çok Alıştıkları Zararlı Şeyler İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Gençlerin En Çok Alıştıkları Zararlı Şeyler İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Gençlerimiz bir ülkenin geleceği , bir ülkenin yarınlarıdır . Onlar ki  bu vatanı daha çok geliştirecek ve kalkındıracak olanlardır . Her ne kadar gençlerimizin içinde bu güzel emeller olsa da onlar kendilerine birtakım kötü alışkanlıklar edinmektedir  . Bunlardan en önemlisi ise zamanlarını verimli kullanmamaları ve orda burda boş boş gezmeleridir . Günümüzde gençlerin bir kısmına baktığımızda bu gençlerimizde madde bağımlılığının ( sigara, alkol, uyuşturucuvb) arttığını görüyoruz . Bu alışkanlıkların kazanılmasında gençlerin , çok iyi tanımamasına rağmen arkadaşılık kurduğu insanlar , televizyonda izlenen diziler ve çeşitli programlar ile internet çok etkili olmaktadır .  

Hal böyle olunca gençler ahlaki olarak kötü davranışlar kaanmakta ve bu davranışlar onlarda iyice yerleşmektedir  . Daha sonra kendilerinde kişisel ve ruhsal sorunlar başlar ve bundan da aileleri ve toplum olumsuz etkilenmektedir . Gençlerimizin bir diğer kötü alışkanlığı ise saatlerce internet başında boş boş vakit geçirmek, vakit öldürmektir . Çeşitli oyunlar oynamakta , kendisi için bir kazanım sağlamayan  bu boş oyunlar gençlerimizi amaçlarından uzaklaştırmaktadır . Hal böyle olunca da gençler ders çalışmaktan hemen sıkılmaktadır . Bu  internet oyunları vb. de gençlerde bağımlılık yapmaktadır . Yine saatlerce televizyon izlenmekte , saatlerce telefonun internetinde facebook, instagram vb.   sitelerde vakit geçirilmektedir . Böylece ne kitap okumaya zaman kalmakta, ne okulla ilgili işlere zaman kalmaktadır. İşte gençlerimizin bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir . Kötü alışkanlıklardan kesinlikle uzak durmalı , kötü alışkanlığı olan kimseler ile ise arkadaşlık kurmamalı  ya da onlarla fazla vakit geçirmemelidirler. İnternette sınırlı sayıda oyun oynamalı ya da hobileri  ne ise onları yapmalıdırlar .


Zamanlarını bu güzelim gençlik yıllarını boşa harcamamalıdırlar . Çünkü yaptıkları hataların bedelini ileride ağır öderler ve çok pişman olsalar bile iş işten geçmiş olur . Tüm gençlerimizin kendileri için  , yaşadığı toplum için güzel alışkanlıklara sahip olmasını diler ve hepsine sağlıklı, bol ders çalışmalı vakitler dilerim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme