Sabır Acıdır, Meyvesi Tatlıdır Atasözü İle İlgili Bir Hikaye Yazınız .

Sabır Acıdır, Meyvesi Tatlıdır Atasözü İle İlgili Bir Hikaye Yazınız .

Sabah güneşi eve bir ışık saçar gibi doğmuş ve aile halkı yine güzel bir güne başlamıştı . Kahvaltı zamanıydı .  Ayla Hanım oğlu Aydın'ı sabah kahvaltısına kaldırmak için odasına gitmişti ve Aydın hala uyuyordu . Ayla Hanım hadi oğlum kalk okula geç kalacaksın dediğini duyan Aydın hemen hızlıca irkildi ve  kalktı . Aydın , babası ve annesi  kahvaltısını yapmıştı. Aydın lise son sınıftaydı. Ailesi kalabalık bir aile olduğu için ablaları başka şehirde mesleklerini yapıyordu. Aydın ise  evde kalan tek kişiydi. Babası günlük bahçe işleri ile uğraşır, annesi Ayla Hanım ise ev işleri ile uğraşırdı. Aydın lise son sınıfa kadar hiç dersin yüzüne bakmamış ve başarısız olmuş bir gençti. Çünkü bu ana kadar çalışmak onun için hep güç bir iş olmuştur.  O hep aylak aylak gezmiş , dersleri ile hiç ilgilenmemiştir. Sınava çok az bir süre kalmıştı. Annesi, babası ona hep çalışması için nasihat etmiş fakat Aydın bu sözlere hiç kulak vermemişti. Nihayet sınav günü gelmiş ve çatmıştı. Aydın çok rahat bir şekilde sınava girmiş ve çok rahat bir şekilde de sınavdan çıkmıştı. Çünkü bu hayat ile ilgili herhangi bir amacı olmadığı için , sınavı da stres etmemişti.

Sınav bittiğinde ailesine sınavın iyi  geçmediğini söylemiş ailesi de bunun  normal olduğunu , çünkü zaten ders çalışmadığını Aydın’a söylemişti. Günler geçmiş, sınav sonuçları açıklanmış ve Aydın çok düşük bir puan almıştı. Okul arkadaşlarından olan Bahadır  tıpı kazanmış, Fatma avukatlığı kazanmış, diğer arkadaşları da bir yerleri kazanmıştı. İşte şimdi Aydın artık boştu. Okul diye bir şey de olmadığı için evde boş boş oturmaya başlamıştı. İçinden  üzülüyor fakat bunu ailesine belli etmiyordu. Çünkü Aydın’ın aklı başına gelmiş, pişmanlıklar yaşamaya başlamıştı. Bir sabah uyandığında kendime gelmem gerekiyor diye kendi kendine konuşmaya başlamıştı. Sınava hazırlanmak istiyor, çalışmak istiyor fakat hiçbir ders hakkında hiçbir temeli olmadığı için bir yandan da korkuyordu. Başarı olamazsam, ya yapamazsam diye içinden binbir türlü olumsuz düşünceler geçiyordu. Ama ya okumasa ne olacaktı. İleride evlenecekti, aile kuracaktı, askere gidecekti. Her zaman ana ya da babası olmayacaktı yanında. Bunları da düşünüyor ve artık kendime bir plan yapmam gerekir diye düşünüyordu. Bu düşüncesini hemen ailesi ile paylaştı, telefonda ablalarına da anlattı. Aile bu duruma çok mutlu olmuş ve Aydın adına sevinmişlerdi.  Aydın hemen kırtasiyenin yolunu tuttu ve üniversiteye hazırlık kitapları aldı, cd’ler aldı, dvd'ler aldı. Dersi hem dinlemek, hem de izlemek onun için daha faydalı olacaktı. Hemen ailesi onun için bir çalışma odası yaptı. Aydın temelden çalışmaya başladı ve konu konu ilerlemeye devam etti. İlk başlarda ona zor gelen konuların aslında çalışınca çok  basit olduğunu anlıyor ve bu duruma çok seviniyordu. Acaba neden  zamanında çalışmadım diye düşünüyor sonrada şöyle söylüyordu.'' Zararın neresinden dönülürse kardır'' diyordu. İlk yıl çok çalıştı ve  konuları bitirdi, denemeleri bitirdi ve sınava girdi. İlk yılda başarılı olamadı. İkinci yıl girdi, üçücü yıl  girdi yine başarılı olamadı.  Ama pes etmiyordu artık Aydın . Çünkü artık çalışmayı çok seviyor ve başaracağına inanıyordu. Dördüncü yılda Matematik öğretmenliğini kazandı fakat onun tek istediği meslek ise doktorluktu.  Daha sonra Matematik öğretmenliğini dondurma kararı aldı ve bir yıl daha çalışacağım deyip eve kapandı. Ve en sonunda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmıştı.  Herkes Aydın'ın bu başarısına çok şaşırmış ve aynı zamanda çok da mutlu olmuştu. Aydın sabır ile kazanmıştı ve zorlu sınavı. Artık Doktor olacaktı ve içi içine sığmıyordu. Hemen üniversiteye kayıt oldu. İngilizce tıpı 7 yılda bitirdi. Şu anda  Genel cerrah oldu ve insanlığa faydalı olmak için çok çalışan fedakar bir doktor oldu. Hala da  görevine devam ediyor ve insanlık için iyi işler yapmaya devam ediyor.


Aydın eğer kararlı olmasaydı, ilk yılda başarısız oldum deyip bu zorlu mücadeleden vazgeçmiş olsaydı şu anda da boş boş gezen, işsiz güçsüz biri olacaktı. Ama sabrı ve kararlılığı sayesinde başarılı oldu. Her ne kadar sabır acı da olsa meyvesini yemeye başladı. Aydın şimdi çok iyi bir eş, çok iyi bir aile babası ve milleti için çok çalışkan bir doktor olarak Ankara'da hayatına devam ediyor. Darısı diğer Aydın ve Aydın gibilerin başına..

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir hikayeydi. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Deneme