Kitap Sevgisi İle İlgili Özdeyişler

Kitap Sevgisi İle İlgili Özdeyişler       

Kitap okuma sevgisi dünyadaki sevgilerin en güzelidir. Çünkü kitap okuyan kimse yeni bilgiler öğrenmektedir . Yeni bilgiler öğrenerek ufkumuz açılmakta  cahil olmaktan kurtulmaktayız . Kitap okuyarak gidemediğimiz , gezemediğimiz yerleri gezer , oraların kültürleri hakkında bilgi sahibi oluruz . Kitap okumak insanın iç dünyasını zenginleştirir .
Kitap sevgisi ile ilgili özdeyişler şunlardır:
*Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez – Victor Hugo
*Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı sayılmaz – Montaigne

*Kitapsız büyüyen çocuk, susuz ağaca benzer.
*Hiçbir şey, iyi bir kitap kadar keyif vermez, heyecanlandırmaz, ilham vermez, teşvik etmez, eğitmez, büyülemez veya eğlendirmez. 
** Hiçbir eğlence okumak kadar ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı olamaz. 
*Kitap akıl öğreten bir dosttur. 
* Elime biraz para geçerse kitap alırım. Eğer birkaç kuruş artarsa onunla da yiyecek ve giyecek alırım. (Emerson).
* Okumak, kurtulma, özgür olma gücü kazandırır. Okumayanlar, dar çevrelerinin kısır düşünceleri, gelenek ve göreneklerin yetersizlikleri içinde kapalıdır. Okumayı sevenler, yerlerde sürünmezler, bir kanat vuruşuyla evrensel düşüncelerin mutlu iklimine yükselirler. İnsanlığın en yüce kişilerinden meydana gelmiş bir toplum içinde yaşarlar. (Payot).
* Okuduğunuz eser sizi fikren yükseltir, içinizi iyi ve mert duygularla doldurursa, onun hakkında karar vermek için bu duygu yeterlidir.
Alexander Pope.
*Asıl iktidarın kitapta olduğunu gördükten sonra, hükümdarlar da kaleme sarılıp kitap yazmaya başladılar.
Alfred de Vigny.
.
*Kadınlar gençlik için, yemek doymak içindir. Dostlar cemiyet için, seyahatler öğrenmek için, ev; çiçek, taş ve antika şeyler satın almak içindir, bunlar daha sonra insanı fazla ilgilendirmezler. Kitaplar; hem gençlik, hem ihtiyarlık, hem hastalık, hem açlık, hem yel, hem yağmur, hem de soğuk içindir. 
Yuan Mie. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme