Spor ile ile ilgili kompozisyon

Spor ile ile ilgili kompozisyon

Bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığının daha iyi olması için , hayatı daha eğlenceli ve daha anlamlı geçirmek için insanların mutlaka spor yapması gerekir . Spor yapmak insanı güçlendirir ,  insanı stresten uzaklaştırır ve kişiyi mutlu eder. Spor yapmayan bir insan  ,her gğn hareketsiz kalacağından dolayı çeşitli hastalıklara yakalanabilir ve bu da kişinin yaşam sağlığını ciddi etkileyebilir. Sürekli yiyen fakat yediklerini eritmeyen bir kişide obezite , şeker hastalığı gibi hastalıklar ortaya çıkabilir .

Kişi sporu kendi için yapmalı ve sağlığını düşünerek sporun ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalıdır . Bunun her gün olmasa da haftada 4, 5 gün günde 20-25 dakika yürümek kişiyi daha sağlıklı ve daha aktif yapar .  Sağlam kafalı olmamız için , sağlıklı düşünmemiz ve sağlıklı hareket etmemiz için mutlaka spor yapmalıyız . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de spora çok önem vermiş ve şu sözleri söylemiştir :
'' Ben Türk Gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim''.
''Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhi şartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasi teşekküllerin en birinci ödevidir .''
''Spordan yoksun olan bir gençlik nasıl ki vatan müdafaası sırasında etkili olamıyorsa , insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin , bedeni inkişafı noksan ve yetersiz olursa , o kafayı ileriye götüremez , taşıyamaz . ''

Görüldüğü gibi Mustafa Kemal de spora öok önem vermiş ve sağlam zihniyetlerin spor sayesinde olduğunu belirtmiştir . Bundan dolayı her zaman spor yapmalı ve  geleceğimize sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz .


6 yorum:

Deneme