Elinizde Bir Yetki Olsaydı İnsanların Mutlu Ve Huzurlu Yaşamaları İçin Ne Yapardınız ?

Elinizde Bir Yetki Olsaydı İnsanların Mutlu Ve Huzurlu Yaşamaları İçin Ne Yapardınız ?

Elimde bir yetki olsaydı  dünyanın daha iyi bir düzene girmesi için şunları yapardım . İlk olarak dünyadaki yardıma muhtaç olan  herkese  yardım eder ve dünyada açlıktan dolayı kimsenin ölmemesi için çok çalışırdım . Daha sonra savaşlara bir son verir ,  güçlünün güçsüzün hakkını yemesine engel olurdum . Savaşları yok ettiğim için çoçukların da sabaha bombalar içinde uyanmasını engellemiş olurdum . Daha sonra insanların birbiri ile muhabbetini çıkarları için yapmasına engel olurdum .

İnsanların birbirini olduğu kabul etmelerini sağlar , insanlar arasında kardeşlik duygusunun kalıcı olmasını sağlardım . Dedikoduların , iftiraların olmaması için  tüm dünyaya iyiliği , insanlığı öğretirdim . Soğukta dışarıda kalmış  tüm sokak hayvanları için barınaklar yapar onların da sıcak bir yuvada rahat yaşamasını sağlardım . Kimi insanların zengin olanlara yaranmak için yaptıkları saçmalığa bir son verirdim . Para için , mevki için kimsesizlerin hakkını yiyene büyük cezalar verirdim . Kimsenin ahının kimsede kalmaması için herkesin kalbinde iyiliği daim ederdim . Daha sonra ise şunları yapardım : Doğal çevremizin daha temiz olması için ve tüm canlıların temiz bir dünyada yaşaması için yeşil alanları çoğaltır , su kaynaklarını artırıdım .  İnsanlığa sevgiyi , merhameti , vicdanlı olmayı öğretirdim . Hırsızlığa son verir , her insanın alın teri ile çalışarak para kazanmasını sağlardım .


Yanlış yapıp da pişman olan insanları affetmeyi bilir ve onları da topluma kazandırmak için onlara yeni sorumluluklar verirdim . Daha güzel bir dünya için , daha güzel ve insanca yaşam için bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamayı insanlara öğretirdim .

27 yorum:

  1. çokiiy yazılmış

    YanıtlaSil
  2. ben bayıldım

    YanıtlaSil
  3. saoll ya hazırlıklı konuşma yapcam da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde konum bu

      Sil
    2. Benimde aynı soru çıktı ama bizim Türkçe öğretmeni giriş gelişme sonuç oldun dedi

      Sil
    3. Benimde aynı soru çıktı ama bizim Türkçe öğretmeni giriş gelişme sonuç oldun dedi

      Sil
  4. Başlangıcı çok güzel ben bunu defterede geçririm inşallah herkes yarın yüksek alır

    YanıtlaSil
  5. İnşallah pazartesi günü Türkçe sınavından
    yüksek alırım kim yazdıysa çok güzel yazmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş sağolun benimde yarın türkçe öğretmeni konuşma yaptırıcaktı valla işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş sağolun benimde yarın türkçe öğretmeni konuşma yaptırıcaktı valla işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  8. VALLAHA TURKCEDEN 100 ALDIM

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ve orijinal haftaya konuşma sınavım var çoğu cümleyi yazdım teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Bu konuyla ilgili atasözü veya deyim gerekiyor

    YanıtlaSil
  11. Keşke daha yaratıcı bir şeyler yazsaydınız ve madde madde de yazılsaydı ezberlenmesi daha kolay olurdu burdaki yazdığınız şeylerde ufak tefek hatalar yapılmış o yüzden kendim defterime yazıp bunları düzelttim lütfen biraz daha dikkatli olun bunları yazarken genede ellerinize sağlık teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

    YanıtlaSil
  12. Sağolun valla çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  13. fazla göz yorucu, insanların mutlu olmasıyla hayvanların bir alakası yok sonuçta. Bunu saçma buldum. Yine de uzatılarak güzel bir çalışma çıkartılır

    YanıtlaSil

Deneme