Çevreyi Koruma Ve Su Kaynaklarının Etkin Kullanılması İle İlgili Kompozisyon

Çevreyi Koruma Ve Su Kaynaklarının Etkin Kullanılması İle İlgili Kompozisyon

Doğal çevre tüm dünyadaki canıların yaşaması için temel gereksinim duydukları en değerli kaynaklardır . Doğal çevreye zarar verildiği zaman gün gelecek bu çevre artık insanlara , diğer canlılara yarar sağlamamaya başlayacak ve bundan dünyadaki yaşayan canılılar da olumsuz etkilenmeye başlayacaktır . Sanayileşmenin hızla artması ile her ne kadar  teknolojik gelişmeler  daha çok gelişmeye başlasa da fabrikalardan çıkan zehirli gazlar , zehirli atıklar doğal çevremize ve su kaynaklarımıza zarar vermeye başlamaktadır .

Bu sorunların giderilmesi için  insanların  belli başlı önlemler alması ve doğal çevreyi koruması gerekir ve suların da kirletilmemesi gerekir .  Çevreyi korumak içn insanlar önce yakın çevresinden başlamalıdır . Herkes kapısının önünü süpürürse , herkes  bir fidan dikerse dünyamız daha da yeşil ve daha yaşanılır bir dünya olur . Sularımızı da etkin kullanmalı , israftan kaçınmalıyız . Sularımızın içine de kimyasal ilaçlar karışmamalı ve sularımız kirletilmemelidir . Evimizdeki musluktan akan suları boş yere akıtmamalı , bilinçli tüketici olmalıyız .


Eğer doğamızın kıymetini bilmezsek yine bunun acısını kendimiz çekeriz . Bunun için her zaman bilinçli insan olmalı ve bilinçli insan yetiştirmeye dikkat etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme