Atatürk'ün Yaşamında Sizi En Çok Etkileyen Nedir ? Bu Olay Sizi Neden Etkilemektedir ?

Atatürk'ün Yaşamında Sizi En Çok Etkileyen Nedir ?  Bu Olay Sizi Neden Etkilemektedir ?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in Türk Milleti'ni , insanını etkileyen o kadar çok özelliği vardır ki bunları saymakla bitiremeyiz . Ama beni en çok etkileyen şu olmuştu .  Vatan kurtulmuş , tam bağımsızlık sağlanmış , Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu . Bir sürü savaşlar yaşanmaya devam ederken Mustafa Kemal bir gün dahi olsa , vatanını bırakıp başka ülkelere sığınmamıştır . Örneğin ;  Yaşı ilerlemesine rağmen içinde ki vatan sevdası bitmeyen bu Ulu Önder  hasta yatağındayken bile millet için çalışmaktan , Hatay'ın ana vatana katılması için uğraşmaktan vazgeçmemiştir . 

Her ne kadar Hatay Ana vatana Mustafa Kemal hayata gözlerini yumduktan sonra da katılmış olsa bunda yine de Mustafa Kemal'in azmi ve kararlılığının etkili olması beni çok etkilemişti . Düşünün çok hasta , hem de ağır bir hastalık geçiriyor , buna rağmen ille de memleket , ille de vatan diyen bir komutandır , liderdir , eğitimcidir Gazi Mustafa Kemal Atatürk . Mustafa Kemal'in yaşamı ile ilgili beni etkileyen diğer bir olay ise şudur : İzmir Yunan işgalinden kurtarıldığı zaman yanındakiler ona kazandık paşam , başardık demelerine rağmen Mustafa Kemal yanındakilere şu cevabı veriyor : Asıl başarı , asıl kazanma ve mücadele yeni başlıyor diyerek mücadelesini sürdüreceğini ve kararlılığını gösteriyor . Ulu Önder o kadar büyük bir insandır ki  mala mülke önem vermemiş , mirasını bile vatanı için bırakmıştır . 

Birçok malı , mülkünü Türk Milleti'ne bırakmıştır. Neden Milletine bırakıldığında sorulunca  Mustafa Kemal şu cevabı vermiştir :  '' Mal ve mülk bana ağırlık veriyor . Onların asıl sahibi milletimdir .  Zenginlikten ne çıkar, asıl zenginlik insanının manevi şahsiyetinde olmalıdır '' sözü de Mustafa Kemal'e olan sevgimi bir kat daha artmaktadır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme