Atatürk'ün Vatan, Millet ve İnsan Sevgisini Konu Alan Bir Yazı Yazınız

Atatürk'ün Vatan, Millet ve İnsan Sevgisini Konu Alan Bir Yazı Yazınız

 Mustafa Kemal Atatürk  hayatının her aşamasında vatan , millet ve insan sevgisini içinde taşımış , bu değerlerden vazgeçmemiş ve hep bu değerler için çalışmış büyük bir liderdir . Mustafa Kemal  ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak için ,  milletine sevgi ile bağlı olduğu için hep direnmiş ve Milli Mücadele'nin başlamasında öncü olmuştur . Arkasına milletinin desteğini de alan Mustafa Kemal inanılmaz   büyük başarılara imza atmış , eşsiz bir  insandır .

O hiç bir zaman vatanını , millletini çıkarları için başka milletlere satmamış , başka milletlerin himayesi altına girmeyi kabul etmemiş ve başka ülkelere kaçıp giderek rahat bir hayat sürmemiştir . O hep vatanı için çalışmış , gecelere kadar uyumamış , vatan derdine düşmüş , ülkesini koruma derdine düşmüş bunun için de binlerce kitaplar okumuş , çeşitli yazılar yazmıştır .  Milletine olan düşkünlüğü onu  Türkiye Cumhuriyeti'nin  en önemli değeri halinde getirmiştir .  O insancıl bir komutandır . Evrensel bir insandır , bağmaz değil , yeniliklere açık olan , her şeyde aklı ve bilimi ön planda tutan biridir .


Vatan ve milletinin gelişmesi için de bilime önem verilmesi gerektiğini düşünmüş , başka milletlerin  kölesi olunmaması için milletini hep kalkındırmak istemiştir . O büyük küçük demeden her insanı sevmiş , özellikle de içinde çocuk sevgisi çok  olan büyük bir askerdir Gazi Mustafa Kemal Atatürk .

2 yorum:

Deneme