Çocuk Arkadaş Seçiminde Bağımsız Mı olmalıdır , Yoksa Ailesine mi Danışmalıdır ? Bu konudaki düşüncelerinizi yazınız .

Çocuk Arkadaş Seçiminde  Bağımsız Mı olmalıdır , Yoksa Ailesine mi Danışmalıdır ?  Bu konudaki  düşüncelerinizi yazınız .

Çocuklar  tek başına zaman geçirmekte sıkıldıkları için mutlaka akranları ile birlikte vakit geçirmek isterler ve onlarla vakit geçirmekten büyük keyif alırlar . Çocuklar arkadaş seçiminde dikkatli olmalıdırlar . Bunda da en büyük görev ailelere düşmektedir . Aileler çocuğa baskı yapmadan , ona nazik bir şekilde nasıl bir arkadaş seçeceği ile ilgili konularda yardım etmeli ve onları yalnız bırakmamalıdır .

Çünkü çocuğun sağlıklı gelişimi için sağlıklı arkadaşlara ihtiyacı vardır . Eğer çocuğu arkadaş seçiminde yalnız bırakırsak çocuk arkadaş edindiği kişinin kötü huylarını alabilir . O kişide kötü alışkanlıklar varsa , kaba saba konuşuyorsa bu davranışlar çocuğa da geçer ve çocuk  üzerinde olumsuz bir etkiye neden olur .' 'Yani üzüm üzüme baka baka kararır.'' Bundan dolayı çocuk arkadaş seçiminde ailesine danışmalı ve onların fikrini mutlaka almalıdır . Çünkü çocuğun gelişimi açısından , davranışlarına nasıl yön verdiği bakımından iyi bir arkadaş seçmesi çok önemlidir .


Bunun için de  mutlaka aileye danışılmalıdır . Çocukları bu konuda ne tamamen serbest bırakmalıyız ne de onun düşüncelerini bir kenara bırakarak hareket etmeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme