“Neden Yazıyorum” Konulu Kompozisyon

“Neden Yazıyorum” Konulu Kompozisyon

İnanoğlu yazıyı bulmasından itibaren hatta yazıyı bulmadan önce bile devamlı olarak duygu , düşünce ve isteklerini ifade etme ihtiyacı duymuştur . Yazıyı bulmadan önce mağara duvarlarına ya da çeşitli nesneler üerine çizdiği şekillerle bu ihtiyacını karşılamaya çalışırken yazıyı bulduktan sonra doğrudan yazarak kendini ifade etmiştir .

“Neden yazıyoruz ? “ sorusuna gelince , en basit küçük notlarımızdan klasikler arasına girmiş romanlara ya da unutulmaz şiirlere kadar her yazının bir amacı vardır . Yazıyoruz çünkü unutmak ve unutulmak istemiyoruz . İçimizde biriktirdiğimiz düşüncelerin kalıcı olmasını istiyoruz . Duygularımızı ve düşüncelerimizi başkalarıyla da paylaşmak istiyoruz . İnsanlar yaşıyor ve ölüp gidiyor ancak arkasında bir eser bırakanlar ebedi olarak yaşıyor . İşte bu yüzden ölümsüzlüğün bir sırrı olarak görüyoruz yazmayı . Ömer Seyfettin’ler , Mehmet Akif’ler hep yaşıyor ve her zaman hayatımızın içinde kalıyor . İşte bunun sebebi yazıdır . Günlük yaşamımızda da edebi olmasa bile yazıyoruz . Çünkü unutmak istemiyoruz .


Yazmamızın sebebi içimizdekileri dışarı atmaktır . İster öğretici bir metin olsun isterse sanatsal bir metin olsun yazıyoruz çünkü paylaşmak istiyoruz . 

11 yorum:

Deneme