Bedenimizdeki Ölçü Ve Ahenk İle ilgili Deneme

Bedenimizdeki Ölçü Ve Ahenk İle ilgili Deneme

Yüce Allah insanları  belli bir ölçüde ve belli bir ahenk içinde yaratmıştır . İnsanoğlu yaratılış itibari ile diğer tüm canlılardan daha üstündür ve ona akıl verilmesi sayesinde de daha muazzam bir hale gelmiştir . Allah'ın biz insanlara verdiği organlar belli bir düzen içinde çalışır , çünkü Yüce Allah bizi bu şekilde yaratmıştır . Vücudumuzdaki her organın bir görevi vardır .

Eğer bu organlardan biri görevini yerine getiremediği takdirse insanda bir eksiklik olur ve sorunlar ortaya çıkar .  Örneğin ; dik durmamızı sağlayan iskeletimiz olmasaydı insanlar dik duramazdı ve farklı görüntüler ortaya çıkabilirdi . Ya da görme organımız olan gözlerimiz olmasaydı hiç bir şeyi göremez ve hayatın anlamını yaşayamazdık . Ya da yeme duygumuz , sevme duygumuz olmasaydı daha farklı bir boyutta olurduk . Oysa Allah bizi o kadar güzel yaratmıştır ki . Vücumuzun her yeri belli ahenk ve ölçü içindedir . Biz insanlar da Yüce Allah'ın bize verdiği bu bedenin değerini bilmeliyiz . Yüce Allah evreni de belli bir ahenk ve ölçü içinde  yaratmıştır .


Güneş , ay , yıldız , gezegenler  o kadar mükemmel bir uyum içindedirler ki bunların herhangi birinde bir sorun olduğunda diğerleri de etkilenir .  Çünkü hepsinin düzeni vardır ve bu düzen içinde dünyada var olmaya devam edeceklerdir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme