Sizce Öğretmen Ve Öğrenci ilişkileri Nasıl Olmalıdır Konulu Kompozisyon

Sizce Öğretmen Ve Öğrenci ilişkileri Nasıl Olmalıdır Konulu Kompozisyon

Eğitim ve öğretim ,  hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Çünkü birey eğitim ve öğretim görerek gelişir , değişir ve ilerleme kaydeder . Eğitim ve öğretimin vazgeçilmez en önemli ögeleri ise elbette ki öğretmen ve öğrencilerdir . Öğretmen ve öğrenci birbirleri ile çok yakın ilişkili kavramlardır . Öğretmenler toplumun geleceğini hazırlayan ,  öğrencilerimizi yetiştiren ve onların aydın bir insan olması için ellerinden gelen her türlü fedakarlıkları hiç bıkmadan , usanmadan yapmaya çalışan değerlerimizdir .

Öğretmen ve öğrenci ilişkisi şu şekilde olmalıdır :  Öğretmen ne çok mükemmelliyetçi  ne çok otoriter ,  ne çok  serbest olmalıdır . Öğretmen öğrencilerine demokrat davranan , ayrımcılık yapmayan biri olmalıdır . Öğretmen tabi ki öğrencisi ile ilgilenmeli , onun sorunları ile ilgilenmeli fakat bunu yaparken de elbette ki öğrenci ile arasındaki mesefeyi de koruyabilmelidir . Öğretmen öğrenciye saygı duymalı ve sevmeli , öğrenci de  öğretmenine saygı duymalıdır . Öğretmen tüm öğrencilerini koşulsuz sevmeli ve onlar için , geleceğimiz için çok çalışmalı ve pırıl pırıl gençleri topluma kazandırmalıdır . Öğretmen ön yargılı olmalı , öğrencinin sadece akademik başarısına değil diğer kişisel ve sosyal yönlerine de eğilmeli ve öğrenciler için emek etmelidir . Öğrenci de kendisi için her türlü gayreti gösteren öğretmenine saygı duymalı ve  çalışmalı , üretmeli ve iyi bir insan olmak için elinden geleni yapmalıdır . Öğrenci ve öğretmenler  aile gibi olmalıdır fakat arada ufak da olsa bir mesafe olmalı ve hem öğretmen hem de öğrenci davranışlarına dikkat etmelidir . Aradaki saygı ve sevgi ortamı asla kaybolmamalı , daim olmalıdır . Öğretmen dersi öğrenciye yaparak , yaşatarak öğretmeli , böylece öğrenciyi aktif bir kimse haline getirmelidir . Böylece öğrenci pasif değil dinamik bir yapıya sahip olur ve daha kalıcı öğrenmeler gerçekleşir . Öğretmen yeri geldiğinde öğrencisine bir anne , baba gibi şefkat göstermeli ve onların zor zamanlarında yardımcı olmalı ve öğrencisini yalnız bırakmamalıdır . Öğretmen öğrencisine samimi olarak  gülen gözler ile bakmalı ve onun için bir şeyler yapmaya çalıştığını öğrencilerine hissettirmelidir . Öğrenci de aynı şekilde olmalıdır . 

Geleceğimiz için , vatanımızn kalkınması ve çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkabilmemiz için öğretmen ve öğrenci işbirliği içinde çalışmaya ve üretmeye devam etmelidir . Böyle olunca hem öğretmen, hem öğrenci ilişkisi sağlıklı olur he de ülke kalkınır.  

1 yorum:

Deneme