İdeal Bir Öğrenci Veya İdealist Bir Öğrenci Nasıl Olmalıdır Konulu Kompozisyon

İdeal Bir Öğrenci Veya İdealist Bir Öğrenci Nasıl Olmalıdır Konulu Kompozisyon

İdeal öğrenci ile hayat ile ilgili hedefleri olan ve bu hedefleri yerine getirmek için uğraş veren , üretken , çalışkan ve girişimci bir öğrenci olmalıdır . İdeal bir öğrenci kendisi için , ailesi için , çevresi ve yaşadığı toplum ve dünya için örnek bir insan olmalı ve erdemli davranışlarda bulunmalıdır . İdeal öğrenci sorumluluklarını yerine getirebilmeli , vatanı ve milletinin kalkınması için daha çok çalışmalı ve çalışmaktan asla vazgeçmemelidir . İnsanlara erdemli davranışları ile örnek olmalı , zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı , içinde doğa sevgisi ve insanlık sevgisi olmalıdır .

İdeal bir öğrencinin kendine özgü kuralları olmalı ve kendi iç disiplini olmalıdır .  Her zaman ve her gittiği yerde saygılı olma ve insanlara karşı saygıyı asla kaybetmemelidir . İdael öğrenci öğretmeni ile anlamlı ilikiler kurmalı ve öğretmenin kendisi için verdiği emeği görmeli ve bunun için de daha çok çalışmalı ve üretmelidir . Derslerine iyi çalışmalı , ailesinin kıymetini bilmeli ve onları üzmekten kaçınmalıdır . Doğru insanlar ile arkadaşlık kurmalı , yanlış kişiler ile arkadaşlık kurmamalıdır . Empati duygusuna sahip olmalı , böylece başka insanların da duygu ve düşüncelerini kalbinde derinden hissedebilmeli ve bunu yaşayabilmelidir .  Eşyalarını düzgün kullanmalı , hayattaki her şeyin kıymetini bilmeli ve israftan kaçınmalıdır . Eğitimin ve öğretimin önemli olduğunu bilmeli ve bunun için de çok ama çok çalışmalıdır . Mustafa Kemal Atatürk'ün gençler için söylediği sözlere yakışan biri olmalı ve bunları hayatında da uygulayabilmelidir . Çevresindeki bütün canlı ve cansız varlıklara saygı duymalı ve içinde hayvan sevgisi ve insan sevgisi her zaman olmalı , başka kimselere zarar vermeyi asla içinden bile geçirmemelidir . İdeallerini gerçekleştirmek için  başarı yolunda önüne çıkan engelleri alın teri dökerek aşmalı ve doğru yolda hiç eğilmeden ilerlemeye ve gelişmeye ve olumlu yönde değişmeye devam etmelidir . Adaletli olmalı , hak kavramının önemini bilen bir insan olmalıdır . Haksızlık karşısında susmayan , her zaman haklı yanında olan biri olmalıdır .


İdeal öğrencinin  plan ve programı olmalı ve bu doğrultuda hayatını devam ettrimelidir. Kendisi için düşündüğü olumlu şeyler arkadaşları için de düşünmeli ondan dolayı iyi bir insan olmalıdır. Her şeyden önce ahlaklı, erdemli iyi bir insan olmalı , ilim ve fen yolunda ilerlemelidir .

2 yorum:

Deneme