Kurban Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Kurban Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Bayramlarımız milli ve dini bayramlar olmak üzere iki  kısma ayrılır . Cumhuriyet Bayramı , Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı , 30 Ağustos Zafer Bayramı , Gençlik  ve Spor Bayramı bizim milli bayramlarımız iken Ramazan ve Kurban Bayramı ise bizim dini bayramlarımız arasında yer alır . Şimdi Kurban Bayramı hakkında bilgi verelim : Kurban Bayramı'nd ilk olarak sabah aile bireyleri biribiri ile bayramlaşır ve daha sonra   erken saatlerde camiye gidilerek bayram namazı kılınır . Camide insanlar uzun uzun kuyruklar oluştururak birbirilerini tanısın tanımasın herkes birbirleri ile bayramlaşır ve muhteşem bir bayram atmosferi , sevgi ve barış atmosferi ortaya çıkar .

İnsanlar daha sonra evine gider .  Aile büyükleri Yüce Allah'ın  emrini yerine getirmek için kurbanlarını adarlar . Daha sonra kesenler kesmeyen kardeşlerine kestikleri etin bir kısmını verirler . Kurban Bayramı'nda komşulara , akrabalara , kesemeyen diğer kimselere kurban etinden verilir . Kurban etinin bir kısmı ile evde kavurmalar yapılır ve eve gelen her misafire ikram edilir , bir kısmı ise aile bireyleri kendileri için ayırır . Kurban Bayramında İlk olarak büyükler aranır ya da yanlarına gidilerek elleri öpülür ve gönülleri alınır . Daha sonra hasta olan kişiler ziyaret edilir , mezar ziyaretleri yapılır , vefat etmiş kişilerin evine gidilir ve orada Kur'an okunur .  Daha sonra komşular , akrabalar birbirine gelir ve bayramlaşır . Çocuklara harçlık ve şeker de ikram edilir , tıpkı Ramazan Bayramında olduğu gibi .  Dargın olanlar barışır ya da barışmadılarsa yakınları tarafından barıştırılmaya çalışılır . Küçükler büyüklerin yanına gider ve bayramını kutlar . Evde etler pişer . Gelenlere ikram edilir . Mutlaka kesmeyen kardeşlerimize de belli miktarda et ayrılır ve onların da evinde et pişirilmesi ve onların da mutlu olunması sağlanır . Böylece kardeşlik duygusu daha da çoğalır ve bayramda huzur ortamı daha da çoğalır . Çok zengin olan kimseler fakir olan kimselere kurbanlık koyun , keçi , inek vb. vererek insanlıklarını göstermiş olurlar . Böylece kardeşlik duygusu gelişir ve  erdemli insanlara da yakışan budur zaten .


Kurban Bayramı'da mümkün oldukça çokça et dağıtılmalı ve muhtaç olmayanlara ulaştırılmalıdır . Kurbalıkların derileri hayır kurumlarına verilir ve böylece insanlık adına hayır yapılmış olur . O gün insanlar çok mutlu olur . Mutlu olmayan kardeşleri için de ellerinden geleni yapmalıdırlar .

3 yorum:

  1. Çok tşk ederim

    YanıtlaSil
  2. Allah razi ola dokunduz altin olaa❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜🤎🖤🩶🤍❣️❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

    YanıtlaSil

Deneme