Dili İyi Bilmenin Ve Kullanmanın Bize Getirdiklerini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız

Dili İyi Bilmenin Ve Kullanmanın Bize Getirdiklerini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız

Dil toplumsal ve bireysel ilişkilerimizde , meslek hayatımızda vb. aklımıza gelebilecek her alanda iletişim kurmamızı sağlayan bir varlıktır . Dil ile her türlü derdimizi anlatır , sorunlarımızın çözüm yollarını arar , başkalarına bir şeyler anlatır ve öğretiriz . Bu yüzden dili kullanma konusunda ne kadar başarılı olursak ihtiyaçlarımızı karşılama konusunda da o kadar başarılı oluruz .

Dili etkili ve doğru kullanmak bize önemli faydalar sağlar . Şunu iyi bilmek gerekir ki aynı şeyi isteyen iki kişiden biri bazen diğerinin önüne geçebilir . Bunun sebebi derdini etkili bir şekilde anlatabilmektir . Birçok siyasi lider dili etkili kullanması sayesinde geniş halk kitlelerini savunduğu fikirlere ikna etmektedir . Tarih boyunca hep bu böyle olmuştur . Dili etkili kullanmak konusunda halk arasında güzel bir söz vardır : "Dilin seni vezir de eder , rezil de eder ." derler . Bu sebeple toplum içerisinde saygın bir yer edinebilmek için dili etkili kullanmaya özen göstermek gerekir .

Dili etkili kullanma becerisine sahip olan insanlar toplum önünde itibar kazanır , sözlerine değer verilir ve insanlar bu tür kişileri dinlemekten zevk alırlar . Bu sebeple herkes dili özenli ve etkili kullanmak için mutlaka eğitim almalı ve kendini bu konuda yetiştirmelidir .

5 yorum:

Deneme