İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği

İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği

İyilik, herhangi bir çıkar beklemeksizin başkalarına yardımda bulunmak olarak tanımlanabilir . İnsanların herhangi bir menfaat beklemeksizin başkalarına yardımda bulunabilmesi son derece önemli bir özelliktir . İyilik yapmak insanları bencillikten uzaklaştırır ve yalnız kalmaktan korur .

Dünya maalesef her geçen gün daha da bencilce düşünen insanların yaşadığı bir yer haline gelmeye başladı . Birçok insan sadece kendi menfaatlerini gerçekleştirmeye çalışıyor , kendine bir kazanç sağlamadığı sürece başkalarına yardımcı olmayı aklının ucundan bile geçirmiyor . Oysa ki insan sürekli alan konumunda olduğunda hayattan zevk alması çok zor oluyor . Çünkü isteklerin ve ihtiyaçların sonu yok . Sürekli sahip olma arzusu insanların açgözlülüğünü artırmaktadır . Ama iyilik öyle değildir . İnsan iyilik yaptıkça başkalarına faydalı olmanın zevkini tattıkça ‘ yardım ettiği insanların yüzündeki tebessümü görkçe hayatına yeni bir anlam katmış olur . İşte bu yüzden iyilik hiç tükenmeyen bir sermayedir . İyilik yaptıkça her geçen gün genişleyen bir barış halkasının bir parçası haline gelmiş oluruz .


Şunu unutmamak gerekir ki bu dünya gelip geçicidir . Hiç kimse parası ya da makamı oranında değer görmeyecektir . Hepimizin değeri bu dünyada insanlara ve diğer tüm canlılara yapacağımız iyilikler ile ölçülecektir .

4 yorum:

  1. Çok güzeldi. Ödevime yardımcı oldu sağolun.

    YanıtlaSil
  2. Sadece eller konulu bir kompozisyon örneği atabilir misiniz lütfen çok acil

    YanıtlaSil
  3. oooooooooooooooooooooo çoğ iyi çoğ iyi

    YanıtlaSil

Deneme