Arzuladığımız Bir Topluma Kavuşmada Bize Düşen Görevler Nelerdir ?

Arzuladığımız Bir Topluma Kavuşmada Bize Düşen Görevler Nelerdir ?

Toplum tüm bireylerin bir arada yaşadığı , çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığı bir oluşumdur . Toplum içerisinde düşüncesi , yaşam tarzı , alışkanlıkları , meslekleri ve daha birçok özelliği farklı olan binlerce insan bir arada yaşadığı için , düzenin sağlanması adına dikkat edilmesi gereken birtakım kurallar vardır .

Hepimiz huzur , barış içerisinde insanların yaşamlarını sürdürdüğü bir toplumu arzularız . Böyle bir toplumda yaşayabilmek içinse hepimize düşen bazı görevler vardır . İlk önce insanların toplum içerisinde ahlaki kurallara uyması gerekir . Ahlaki kurallar nedir ? diye soracak olursak eğer bunun çok basit bir tanımı vardır . Hiç kimse kendine yapılmasından hoşlanmayacağı şeyleri başkalarına yapmazsa ahlaki kurallara uymuş olur . Ahlaklı bireyler olmak arzulanan topluma ulaşmada çok önemli bir yere sahiptir . Diğer önemli bir hususta toplum içerisinde yaşarken hoşgörülü davranabilmektir . Bizim gibi düşünmeyen , bizim gibi yaşamayan insanlara karşı anlayışlı olmayı başarabildiğimiz zaman huzur ve mutluluk içerisinde yaşayan bir topluma ulaşabiliriz .


Arzuladığımız güzel toplumu oluşturabilmek bizim elimizdedir . Herkes başka insanların yaşam şekillerine saygı duyarsa , yardımsever olursa , hoşgörülü olursa arzuladığımız topluma ulaşmamız hiç de zor olmaz . Böyle bir toplumda da geleceğe daha güvenle adımlarımızı atabiliriz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme