Ahlaklı Ve Hoşgörülü İnsanlar Olmak Bize, Yakın Çevremize Ve Genel Olarak Topluma Ne Gibi Faydalar Sağlar

Ahlaklı Ve Hoşgörülü İnsanlar Olmak Bize, Yakın Çevremize Ve Genel Olarak Topluma Ne Gibi Faydalar Sağlar

Ahlak kısaca bize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başka birisine yapmamak olarak tanımlanabilir . Bunun içerisinde küfürlü sözler kullanmak vb. birçok ahlak dışı durum söz konusudur . Hoşgörü  ise bize yanlış gelse bile ya da aykırı görsek bile insanların inanışlarına ve ya davranışlarına karşı anlayışlı davranabilmektir . Kısacası hoşgörü bizim gibi olmayanları da kabullenebilmektir .

Ahlaklı ve hoşgörülü olmak hem şahsımıza hem de topluma önemli faydalar sağlar . Ahlaklı insanların olduğu yerde insanlar kötü muameleye maruz kalmaz , sözlü ya da fiziki zararlara uğramaz . Yani ahlakın egemen olduğu bir toplumda insanlar birbirinden korkmaz , gerektiği zaman evlerini ya da iş yerlerini komşusuna gönül rahatlığı ile emanet edebilirler . Hoşgörü de aynan ahlaklı olmak gibi bize ve topluma büyük faydalar sağlar . Hoşgörülü insanlardan meydana gelen bir toplumda herkes düşüncelerini ve yaşam tarzını özgürce dışa vurabilir . Başkaları tarafından aşağılanma ya da dışlanma korkusu içerisine girmez . Böylece toplum içerisinde bir barış ortamı meydana gelmiş olur .


Ahlaklı ve hoşgörülü insanlar olmak hem bize hem de toplumumuza çok olumlu yönde katkı sağlar . Böyle insanların meydana getirdiği bir toplumda kavga , gürültü , kötülük ve daha başka hiçbir yanlış davranış biçimi barınamaz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme