Büyüklerimizin Dediklerine Niçin Önem Vermeli Onların Öğütlerini Niçin Dikkate Almalıyız

Büyüklerimizin Dediklerine Niçin Önem Vermeli Onların Öğütlerini Niçin Dikkate Almalıyız ? Düşüncelerinizi bir kompozisyon şeklinde anlatın

Anne babalarımız , akrabalarımız , öğretmenlerimiz ya da mahallemizdeki yaşı bizden büyük olan insanlar . Bu insanların sözlerine kulak vermek bizim için çoğu zaman faydalı olmaktadır . Çünkü bu insanlar yaş olarak bizden büyük oldukları için hayat tecrübeleri de bizden fazladır ve bizim yaşamadığımız birçok şeyi yaşamışlardır .

Tecrübe zamanla kazanılmaktadır . İnsanlar doğruları ya da yanlış davranışları yapa yapa bir süre sonra nerede nasıl davranılması gerektiği ile ilgili tecrübeler kazanmaktadırlar . Anne babalarımız bize bazı şeyleri yapmamamız gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğunda bazen bu durum hoşumuza gitmez . Ama unutmamak lazım ki onlar büyük ihtimalle buna benzer bir durumla daha önce karşılaştıkları için bizim zarar görebileceğimizi tahmin etmektedirler . Onların uyarılarına kızmak yerine onların söylediklerinde mutlaka haklı bir yön olduğunu anlamaya çalışmalıyız . Gençler yaşlarının verdiği deli dolu yapıları sebebiyle bazen düşünmeden ani tepkiler verebilirler ve bu tepkiler onlara büyük zararlar da getirebilir . Bu yüzden böyle bir duruma maruz kalmamak için tecrübeli insanların öğütlerine kulak vermek gerekir .


Büyüklerimiz hayatın acı tatlı birçok yüzüne şahit olmuşlardır . Bu yüzden onlar bir tavsiyede bulunduğunda mutlaka dikkate almak gerekir . Emin olun bu bize her zaman fayda sağlayacaktır .  

1 yorum:

Deneme