Kütüphanelerin Eğitimdeki Yeri ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Kütüphanelerin Eğitimdeki Yeri ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Çeşit çeşit kitapların bir araya geldiği , içerisine girdiğimiz anda bambaşka bir huzur ve mutluluk hissettiğimiz , bizlere tüm dünyanın kapılarını açan yerlerdir kütüphaneler . Kütüphanelerde binlerce yıllık en kıymetli kitaplardan tutun da birkaç önce çıkmış bir kitabı aynı ortamda bulabilmek adeta insanlığın gelişim aşamasına tanıklık etmektir .

Tarih , coğrafya , edebiyat , sanat , spor ve daha birçok alanda aklınıza gelebilecek yüzlerce hatta binlerce kitap kütüphaneler aracılığıyla bizlerin hizmetine sunulmaktadır . Kütüphaneler olmasaydı bir insan ne kadar çok okumaya düşkün de olsa , maddi anlamda ne kadar güçlü de olsa aradığı her kitabı bulması ve okuması mümkün olmazdı . Kütüphaneler zengin içerikleri ve bizlere sağladıkları güzel ortam sayesinde eğitim ve kültür hayatımıza büyük katkı sağlamaktadırlar . Kütüphaneleri etkin olarak kullanan bireyler kendilerini geliştirdikleri gibi aynı zamanda dış dünyanın her türlü kötülüğüne de kendilerini kapatmış olurlar . Sessiz , sakin ve huzur dolu bu ortamda şehrin gürültüsünden ve kötülüklerinden uzaklaşan insan kendisini bilginin engin denizlerine bırakır .


Kütüphaneler günümüzde teknolojinin gelişmesi ile misyonunu tamamlamış gibi zannedilse de teknolojinin de nimetlerinden yararlanılan yerlerde hala çok önemli bir işlev görmektedir . İnternet ve kitapları bir arada sunmayı başarabilen kütüphaneler çok daha güzel imkanlar sunarak bizlere eskisinden de daha güzel bir biçimde hizmet etmeyi beklemektedir . 

1 yorum:

Deneme