Sivas

Sivas

Uzun bir tren yolculuğunun ardından Sivas tren garına vardık . Tren garı Sivas’ın en merkezi noktalarından birinde yer alıyor . Şehir meydanına taksiyle gidebileceğimizi ama istersek yürüyerek de yaklaşık yirmi dakikalık bir süre içerisinde varabileceğimizi söylediler . Biz havanın da güzel olmasının verdiği istekle yürümeye karar verdik .

Sivas’ta dikkatimizi çeken en önemli yönlerin başında adımımızı attığımız ilk andan beri karşılaştığımız “ temiz sokaklar “ oldu . Her yer pırıl pırıl ve düzenli . Yol kenarlarındaki ıhlamur ağaçları da bu ortamı tamamlayan harika bir görüntü oluşturuyor . Sivas tarihi kent meydanı özellikle son dönemde yapılan çalışma ve düzenlemelerle birlikte ülkemizin en güzel meydanlarından birisi haline gelmiş . Sivas kent meydanı tam bir tarih sokağı gibi . Meydanda gezerken birçok tarihi yapıyla karşılaşıyorsunuz . Bu yapılar Selçuklu , Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mimarisini bir arada sunuyor bizlere . Çifte Minareli Medrese , Kale Cami , Sivas Kongre Müzesi, Jandarma Binası , Valilik binası ...  Birbirine yürüyüş mesafesinde birkaç dakikalık uzaklıkta olan bu yapılar Sivas’a ayrı bir güzellik katıyor .


Gezimizin ikinci gününde merkezin dışına çıktık . Divriği Ulucami , Sızır şelalesi , Kangal Balıklı Kaplıca ve daha birçok yeri gezdik . Sivas gezimiz muhteşem anılarla geride kalırken , “ Sultan Şehri “ bir daha ne zaman görebileceğimii düşünerek Sivas’a indiğimiz yer olan tren garından Kayseri’ye doğru yol almaya başladık . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme