Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar çalışıp çabalayıp bir yerlere gelmeye başladığında başkalarının dikkatini çekmeye başlarlar . Etrafımızdaki gerçek dostlar bizim başarılarımızla gurur duyup bizi överken gerçek dost olmayanlar ise başarılarımıza bir kulp takmaya çalışır . Bu gibi insanlar kıskançlıklarının da etkisiyle bizim başarılarımızı küçümsemeye kalkışırlar ve sürekli eleştirecek bir yer ararlar .

" Meyve veren ağaç taşlanır " atasözü çalışan , üreten insanların tembellik eden çalışmayan insanlar tarafından daima eleştirilebileceği anlamına gelmektedir . Mesela bir öğrenci çok güzel bir ödev yapıp öğretmeni tarafından taktir edildiği zaman sınıfta bazı arkadaşlarının "kesin kopya çekmiştir , kesin kendi fikri değildir " gibi ithamlara maruz kaldığına şahit olmuşsunuzdur . İşte bu başarılı insanların kıskanılmasına en güzel örneklerden biridir . İnsan hiçbir şey yapmazsa kimse tarafından kıskanılmaz . Ama üretir , yeni şeyler denerse başkaları tarafından fark edilmeye başlar . Bu fark ediliş kıskanç insanlar tarafından hoş karşılanmaz ve o başarıyı gölgelemek için türlü iftiralara bile başvurabilirler . Ama çalışkan ve kararlı insanlar bu gibi art niyetli insanların eleştirilerine kulak tıkamasını bilmeli ve amacına ulaşmak için her türlü zorluğa göğüs germeyi bilmelidir .

Başarılı insanları ne kadar taktir eden insan varsa o kadarda kıskanan insan vardır . Bu sebeple faydalı eleştiriler üreten insan için çok faydalı olur ama gereksiz eleştirilerde sinek vızıltısından farksız olur .

5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ödevimi rahatça yazabildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle umarım hoca fark etmez fark ederse ne diyebilirim tavsiyeniz var mı

      Sil
    2. HOCAM BİRAAZ ANNEMDEN YARDIM ALDIM

      Sil
  2. Gıcık bir hikaye

    YanıtlaSil

Deneme