Milletleri Kurtaranlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Milletleri Kurtaranlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Öğretmenlik dünyanın en güzel ve en kutsal mesleklerinin başında gelmektedir . Özellikle ilkokul öğretmenleri bu konuda çok daha önemli ve değerli bir yere sahiptirler . İlkokul öğretmenleri yetiştirdikleri çocukları bir sanatkar titizliğiyle işlerler ve onların karakterleri üzerinde çok etkili olurlar . Bu sebeple öğretmenlerimizin milletlerin gelecekleri üzerinde çok büyük bir etkisi bulunmaktadır .

Atatürk  " Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir "  sözü ile öğretmenlerin geleceğimiz üzerindeki en büyük role sahip insanlar olduğunu ifade etmiştir . Bir ülkede bakkal , manav , avukat , tersi , doktor , polis , hakim vb. binlerce meslek grubu vardır . Ama bu işleri yapanların hepsi öğretmenlerin ellerinde yetişmiştir . İşte bu sebeple öğretmenler bu insanlara ahlakı , vatanseverliği , dürüstlüğü , çalışkanlığı aşılayabilirlerse bu milletin geleceği çok parlak olur . Bu vasıflarla yetiştirilen bir manavın ya da bakkalın çürük meyve sebze satması veya hakkından fazlasını alması mümkün değildir ; bir hakimin adalete aykırı hüküm vermesi imkansızdır . Bu örnekleri her meslek dalı için genişletebiliriz .

Bu yüzden Atatürk'ün de belirttiği gibi bir milleti kurtarmak öğretmenlerin elindedir . Bu yüzden öğretmenlerimizin yetiştirilmesine büyük önem verilmeli , onlara gerekli saygı gösterilmelidir ki gelecek kuşakları yetiştiren bu insanlar çok daha gayretli ve heyecanlı çalışsınlar .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme