Sempati İle İlgili Kompozisyon

Sempati İle İlgili Kompozisyon

Sempati kavramının Türkçe karşılığı olarak  "Sıcakkanlılık" ifadesini kullanabiliriz . Bir insana karşı hissettiğimiz yakınlık ya da bir insanın bizde olumlu hisler uyandırması sempati kavramı ile ifade edilebilir . İnsanlar sempati duyduğu kişilerle kendi aralarında bir yakınlık kurarlar . Genellikle sempati duygusu bir birleri ile yakın görüşlere , hayat tarzlarına sahip insanlar arasında gelişen bir duygu olmaktadır .

Günlük yaşamda sempati kavramını " sempatik insan " vb. şekillerde kullanmaktayız . Yani sempati sözcüğü insanlarda güler yüzlü , sıcakkanlı , esprili insanları çağrıştırmaktadır . Sempatik insanlar karşılarındaki insanlar ile kırıcı konuşmazlar , empati yetenekleri gelişmiş olduğu için anlayışlı bir yapıları vardır , Espri kişilikleri ile ortamdaki insanları neşelendirirler .  Yalnız sempati kavramı özellikle siyasi düşünce , futbol taraftarlığı gibi durumlarda fanatikleştiğinde " sempatizan " denilen kavramın ortaya çıkmasına neden oluyor . İnsanlar böyle bir sempati duygusu içerisine girdiğinde karşısındaki kişiyi sevmesinin tek nedeni aynı takımı tutması ya da aynı siyasi düşüncede olmaları oluyor . Bu da kısa süreli olarak insanlar arasında yakınlık duygusu kurulmasına neden olsa bile uzun  vadede tek bir özelliğimizin ortak olması nedeniyle kurduğumuz yakınlığın uzun soluklu olması zor olabilir .


İnsanlar sıcakkanlı davranışlar sergileyen kişilerle aynı ortamda bulunmaktan hoşlar . Çünkü bu tip insanlar hem kendilerine hem de çevreye pozitif elektrik yayarlar . Bu yüzden sempatik insanlar bulundukları ortamda hemen bir adım öne çıkarlar . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme