Bir Renk Olsaydınız Hangi Renk Olmak İsterdiniz ? Konulu Kompozisyon

Bir Renk Olsaydınız Hangi Renk Olmak İsterdiniz ? Konulu Kompozisyon Örneği

Renkler insan yaşamı için vazgeçilmezdir . Renkler sayesinde hayatımız anlam kazanır . Renksiz bir dünyada yaşıyor olmayı hayal bile edemiyorum . Renklerin olmadığı bir dünya bana herkesin yüzü asık dolaştığı , kimsenin başka biri ile konuşmadığı , etrafın adeta dumanla kaplı olduğu bir manzarayı çağrıştırıyor .

Ben bir renk olmak isteseydim mavi olmak isterdim . Mavi gökyüzünün , denizin rengidir . Mavi olmak isterdim çünkü mavi bana kuşlar gibi özgür olmayı , bağımsız yaşamayı anımsatıyor . Ben özgürlüğüme çok düşkünüm . İnsanların benim üzerimde baskı kurmaya çalışmasına tahammül edemiyorum . Kendi kararlarımı kendim almak , kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum . İşte bu yüzden beni en iyi anlatan renk mavidir . Ben aynı zamanda bulunduğum ortamda liderlik vasfımla ön plana çıkan biriyim . Bu sebeple de otoriteyi temsil eden maviyi kendime çok yakıştırıyorum .

Her renk güzeldir . Her rengin hayatımızdaki yeri ayrıdır ve bize farklı anlamlar katar . Ama ben tüm renkleri içerisinde kendimi en çok mavi renge benzetiyorum . Bu yüzden de bir renk olsaydım mutlaka mavi olmak isterdim . 

6 yorum:

Deneme