Sınıf Kuralları Hakkında Söyleşi

Sınıf Kuralları  Hakkında Söyleşi

Toplumda beraber yaşadığımız için uyulması gereken kurallar vardır . İş yerinde , evde , okulda ,  hastanede ve daha bir çok yerde… Bunlardan birisi de sınıfta uymamız gereken kurallardır . Biz öğrenciler bu kurallara uymak zorundayız .  Şimdi de bu kuralların ne olduğuna bakalım . Öncelikle  içinde ders dinlediğimiz ve zamanın  belli bir kısmını geçirdiğimiz sınıfımızı temiz tutmalı , yerlere asla çöp atmamalıyız .

Sınıfımızı teneffüs  aralarında havalandırmalıyız . Sınıfa her zaman vaktinde gelmeli ve sınıf arkadaşlarımızla iyi geçinmeli ve onları rencide edecek davranışlardan kaçınmalıyız . Sınıfta bulunan masa , sıra , kapı , pencere gibi eşyalara zarar vermemeli ve onları korumalıyız . Sınıf içinde öğretmen ve arkadaşlarımız konuşurken onları dinlemeli ve onların sözünü kesmemeye dikkat etmeliyiz . Okula gelirken ya da sınıfa gelirken okul kıyafetlerimizin temiz olmasına özen göstermeliyiz . Sınıfta alınan ortak kurallara uymalı ve yasak olan şeyleri yapmamalıyız . Öğretmen sınıfa geldiğinde ayağa kalkmalı ve onu önemsediğimiz ona hissettirmeliyiz . Verilen ödevleri yeri ve zamanında yapmalı ve bize söz verildiğinde konuşmalıyız . Bir arkadaşlımızla sorun yaşadığımızda asla kaba kuvvete başvurmamalı , yıkıcı değil yapıcı olmaya gayret etmeliyiz . Kendi aramızda çözemediğimiz problemlerimizi öğretmene söylemeli ve böylece sorunun daha çabuk çözülmesini sağlamalıyız .


Sınıf  zaten çok geniş bir alan olmadığı için sınıf içinde koşarak sınıfı tozlandırmamalı ve diğer arkadaşlarımız rahatsız etmemeliyiz . Sınıf içinde gürültü kirliliği yapmamalı ve akıllı , terbiyeli olmalıyız . İyi ve sorumluluklarını yerine getiren bir öğrenci olmalı ve tüm arkadaşlarımız sevmeli ve onlara saygı duymalıyız . Bunlara dikkat edersek sizce de çok güzel bir sınıfımız olmaz mı ?

1 yorum:

  1. hiçbir işime yaramadı çok iğrenç olmuş çünkü sadece örnekler verilmiş

    YanıtlaSil

Deneme