Mehmet Akif'ten Anılar

Mehmet Akif Ersoy İle İlgili Anılar

Anı 1:
Bir gün Mehmet Akif'e İstiklal Marşını niçin Safahat'a koymadığını sormuşlar .
Mehmet Akif İstiklal Marşını millete hediye ettiğini ; artık onun milletin malı olduğunu . kendisiyle alakası kalmadığını söylemiştir . Mehmet Akif İstiklal Marşı zaten milletin eseri milletin malı olduğunu kendisinin yalnızca millette gördüğünü yazdığını söylemiştir .

Anı 2 :
Mehmet Akif'in müsamaha gösteremediği tek şey dini ile ilgili olumsuz düşüncelerdi . Yani bir adam onunla düşman olmak istiyorsa şahsına değil , inançlarına saldırması gerekirdi . Bu yüzden şiirlerinde onun düşmanlığına uğrayanlar onun dini inançlarına saldıranlardı .

Anı 3 :

Mehmet Akif her şeyi tam yaşardı . İlgisi de , ilgisizliği de , düşmanlığı da tam olurdu . Bir insanı sevdiği zaman artık onun için her şeyi yapabilirdi . İlgisizliği de aynı bu şekildeydi . Hoşlanmadığı insanlarla alakayı keser bir daha görüşmezdi . Görüştüğü insanlar içerisinde yoldan çıktığını gördükleri ile de derhal ilgisini keserdi .
Bir gün bu şekilde eski güzel vasıflarını kaybetmiş bir tanıdığı ile karşılaşır ve kendisine selam veren o adama cevap vermez ve adam bu duruma bozulunca da ;
- Artık bir daha görüşmemizde yarar yok , dedi ve oradan uzaklaştı bir daha da o adamın adını ağzına almadı .

Anı 4 :

Akif , fakirlik zamanlarında da kimseye eyvallah etmemiştir . Seferberlik döneminde arkadaşı ile oturmuş kuru fasulye yiyordu . Nezaret görevlilerinden biri geldi ve yazdıklarında çok fazla ileri gitmemesini söyledi . Mehmet Akif görevliye döndü ve " nazırına söyle kendilerini düzeltsinler ben fasulye aşı yemeye razı olduktan sonra kimseden korkmam " dedi .



3 yorum:

Deneme