Çanakkale Şehitlerimiz İle İlgili Kompozisyon

Çanakkale Şehitlerimiz İle İlgili Kompozisyon

Çanakkale Savaşı bir kahramanlık destanının yazıldığı büyük ve  zor bir savaş olmuştur . Osmanlı Devleti  eski gücünü kaybetmiş ve ortak düşmanlarımız bizi yok etmek için el birliği yapmışlardır . Hiçbir maddi gücümüz kalmamış , zor dönemlerden geçmekte olduğumuz o günlerde en önemli gücümüz olan iman gücümüzü kaybetmemiştir milletimiz .

Çanakkale Cephesi'nde  nice  olaylar yaşanıştır . Türk askerinin düşmanına bile  yardım ettiği bu savaşta anlatılmaya değer nice anılar vardır . O gece de meleklerin de  yere indiğine ve askerimize bu zorlu yolda yardım ettiğine dair bilgiler bulunmaktadır . Bu savaş insanlık onuru için verilmiş kutlu bir savaştır . Askerimiz çok zor koşullarda bu savaşı gerçekleştirdiği için bu savaş aynı zamanda hüzünlü bir savaş olmuştur bizim açımızdan . Elinde çok fazla silahı olmayan askerimizin iman gücü sayesinde bu savaşta başarılara imza atılmıştı r. Seyit Onbaşılar , Niğdeli Aliler ve daha nice  kahramanlarımız sayesinde Çanakkale Geçilmez olmuş ve Türk askerleri insanlığa büyük dersler vermiştir bu savaşta . Bu zafer ile esir milletlere örnek olmuştur Yüce Türk Milleti . Kadın erkek , çoluk çocuk demeden milletçe birlik ve beraberlik içinde hareket edilmiş ve vatan toprakları düşmana teslim edilmemiş , milletimiz onurlu ve gurulu bir tavır sergilemiştir bu kutsal yolda . Çok sayıda insan hayatını kaybetmiştir . Askerlerimizin kanı ile sulanan bu vatan topraklarının kıymetini çok iyi bilmeli ve bu vatana sahip çıkmalıyız . O dönemin fakirliğinde belki de bir yudum su , bir dilim kuru ekmek bulamayan şehitlerimiz sayesinde  bu vatan kurulmuştur . Şu anda esir bir millet olarak yaşamıyorsak bunu  kahraman şehitlerimize borçluyuz . Onlar bu milletin onurudur, yiğididir , gururudur .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları sayesinde bu vatan kurulmuştur . Onlara çok şey borçluyuz . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal bu savaşta '' Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum'' diyerek ölümü göze almışlar ve bize bu cennet vatanımızı bırakmışlardır . Bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnet duymalı ve onlara layık olabilmek için çok çalışmalı ve ülkemizi kalkındırmalıyız .

5 yorum:

  1. Ey Türk Askeri! Sen ki cephenin ardında nasır tutan elerinle savaşırken onlar neden savaştıkların bile bilmiyorlardı. Çanakkale yakılıp yıkılırken ve üstümüze bombalar yağarken düşmana inat kadere inat ve gözlerini kaparken kırmızı yağmurlar altında ölüme inat yeni bir zafer kazanmanın sevinciyle dört elle sarıldın toprağına -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim yazmışsa helal olsun çok güzel olmuş eline sağlık

      Sil
  2. Tesekkurler guzel bır yazı olmus

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  4. sjsssjsjsj hoca çok beyendi

    YanıtlaSil

Deneme