Köyde Yaşamak Daha Avantajlıdır Konulu Münazara Örneği

Köyde Yaşamak Daha Avantajlıdır Konulu Münazara

Köy  hayatında yaşamak her zaman daha avantajlı olur . Yediğimiz , içtiğimiz şeyler doğal olduğu için, pakete girmemesi sebebiyle sağlığımız için daha iyidir ve kolay kolay hastalıklara yakalanmayız . Köyün havası , suyu , toprağı daha da güzeldir . Şehrin gürültü kirliliğinden kurtulmak için , havadaki zehirli gazları solumamak için , hazır gıdaları tüketmemek için köy yaşamı insanı daha mutlu eder .

Bir de artık teknoloji de köylere kadar geldiği için  her işimizi halledebiliriz . Örneğin bize verilen bir konuyu araştırmak için illaki şehre gidip , internet kafelere gitmeye gerek yoktur . Eve alınan bilgisayara internet bağlandığı zaman her türlü bilgiyi araştırabilir ve gündemden haberdar olabiliriz . Şehir insanı mutsuz ettiği için, orada geçim daha zor olduğundan dolayı  köy hayatı  daha rahat olduğu için burada yaşamak daha rahattır .  Köy yaşamı daha ekonomiktir ve cebinden fazla para çıkmaz . Çünkü her şeyini kendin yaptığın için başka yerlerden bir şey almaya ihtiyaç bile duymazsın . Köyün insanları da daha farklı ve daha cana yakındırlar . Çünkü köy insanların da ben düşüncesi değil biz düşüncesi hakim olduğu için köylüler ortak işlerinde birbirinin yardımına koşarlar . Köyde yaşayan insanlar birbirini yakından tanıdığı için arada güven duygusu vardır . Komşu komşuya evinin anahtarını teslim eder ve nereye gitmesi gerekirse gider . Çünkü aradaki komşuluğun temelleri bile sağlam atılmıştır , güven temellidir . Köyün havası daha temizdir, daha doğaldır . Burada içine çektiğin temiz hava ciğerlerini temizler , kişiye canlılık gelir ve hayat dolu olursun .


Bundan dolayı her açıdan köy hayatında yaşamak daha avantajlıdır . Altında araban varsa köyde olmayan bir şeyi aracınla şehre gider alır gelirsin ve işlerini yapmış olursun . Bunun için köy hayatı her zaman yaşanılacak ve ömür geçirilecek bir hayattır .

3 yorum:

Deneme