Dikensiz Gül Olmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dikensiz Gül Olmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Herkes güzel bir yaşam , iyi bir iş , iyi bir eş , anlaşabileceği dostluklar vb. güzelliklerle karşılaşmak ister . Tabi bu güzelliklere ulaşmak için çok zahmet çekmek zorunda kalmadığımız zamanlar olduğu gibi istediklerimize kavuşabilmek için çok çile çekmek zorunda kaldığımız dönemler de olmuştur . "Dikensiz gül olmaz " atasözü istediklerimize kavuşabilmek için bazı zorluklar çekmek durumunda kalabileceğimizi ifade etmektedir .

Doktor olmak gibi bir idealimiz olduğunu düşünelim . Böyle bir hedef belirlemek elbette güzeldir ama bu hedefe ulaşabilmek için 15-20  yıl belki de daha fazla çok yüksek bir tempoda en ufak bir rehavete kapılmadan çalışmamız gerektiğini de unutmamalıyız . Uykusuz geceler , sırt ağrıları vb. zorluklar bu güzelliğin dikenleridir . Ya da aşık olduğunuz biri var . Çok seviyorsunuz onu . Ama bazı hareketleri ya da kaprisleri zaman zaman sizi çok sıkıyor . Böyle bir durum da aşk yolundaki dikenlerdir . Atalarımız buna benzer bir atasözünde de her nimetin bir külfeti vardır demişlerdir . Başarı , mutluluk ya da para her ne istiyorsak bunun bazı bedelleri olduğunu unutmamalıyız .


Güzellikler bizlere her zaman altın bir tepsi içerisinde sunulmaz . Onlara ulaşabilmek için yeri geldiğinde tabiri caizse tırnaklarımızla kazıya kazıya ilerlememiz gerekebileceğini bilmeliyiz . 

1 yorum:

Deneme