Başarı Ancak Hedefleri Olan Ve Bu Hedefler Doğrultusunda Düzenli Verimli Çalışanlarındır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Başarı Ancak Hedefleri Olan Ve Bu Hedefler Doğrultusunda Düzenli Verimli Çalışanlarındır Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanın hayatta belli amaçları vardır . Bu amaçları gerçekleştirebilmek için de kişinin çok çalışması gerekir . Bir hedefi olmayan kişi başarı da sağlayamaz . Hayat şartları kolay değildir . Artık bir meslek sahibi olmak ve atanmak daha da zor bir hale gelmiştir . Bunun için kişinin hedeflerini iyi belirlemesi ve verimli bir şekilde çalışması gerekir .

Yani burada önemli olan nicelik değil niteliktir . Saatlerce çalışırsın , sabahlara kadar uyumazsın fakat hiçbir verim alamazsın . Onun için sadece çok çalışmak yetmiyor , onun yanında çalıştığının sana somut faydaları olması gerekiyor . Kişi hedeflerine ulaşabilmek için belli bir plan ve program hazırlamalı , bu programa düzenli bir şekilde uymalı ve hiç aksatmamaya dikkat etmelidir . Çalışma zamanı çalışılmalı , dinlenme zamanı ise dinlenilmelidir , ancak bu şekilde çalıştığın dersten verim alabilirsin . Örneğin ; sosyal bilgilerden yarın sınavın var ve 100 sayfalık çalışman gereken yer var . Sen oturup sabaha kadar iyi puan alıyım deyip çalışırsan bundan pek verim sağlayamazsın .


Çünkü uykusuz kalmışsındır ve uykusuzluk gerginlik , heyecan ve karın ağrısına neden olduğu için sınavda başarısız olursun . Oysa ki günler öncesinden o 100 sayfayı bölümlere ayırsaydın ne uykusuz kalırdın ne de başarısız olurdun . Bunun için hayattaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için düzenli ve verimli çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme