Tutumlu Olmak İle İlgili Kompozisyon

Tutumlu Olmak Nedir Konulu Kompozisyon

Tutumlu  olmak demek sahip olunan varlıklarımızın değerini bilmek ve ihtiyacımız kadarını kullanmak demektir . Tutumluluk gereksiz yere harcama yapmamak demektir . Hayatımızda her zaman tutumlu olmaya gayret göstermeliyiz . Elimizde olan paramızın hepsini bir anda harcamamalıyız, yeri ve zamanı gelince harcama yapmasını bilmeliyiz . 

Tutumlu olmak için evdeki elektriği boşa harcamamalı , musluğu fazla açmak yerine az açarak daha az su harcamalı , ihtiyacımız kadar ekmek kullanmalı , ihtiyacımız kadar kağıt kullanmalı ..vb Kısacası doğal ve yapay kaynakları çok fazla israf ederek kullanmamalı ve bilinçli bir tüketici olmaya özen göstermeliyiz . Bütçemize göre harcama yaparak ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız . Doğal kaynaklarımızı insafsızca kullanmamalı ve planlı bir şekilde ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız . Çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren tutumlu olma bilincini kazandırmalıyız ve onlara küçük kumbaralar alarak  onlarında  kendilerine göre bütçe oluşturmalarına izin vermeliyiz ve tutumlu olmalarını sağlamalıyız . İnsan her şeyde tutumlu olmalıdır.  Konuşurken bile ağzımıza gelen her sözcüğü konuşmamalı yani boş yere nefesimizi  tüketmemeliyiz . Çünkü boş konuşmak da israftır .


Tutumlu olunmazsa doğal kaynaklarımız hızla tükenir ve  en basit şeylere bile ihtiyaç duyabiliriz. Bunun için her zaman tutumlu olmalıyız ve elimizdekilerin değerini bilerek bilinçli hareket etmeliyiz .

14 yorum:

Deneme