Kar Konulu Deneme

Kar Konulu Deneme

Kar denlince akla gelen ilk şey kışın gelmesi ve havaların soğumasıdır .  Kar yağışınca artık havalar sıcaklığını terk etmiş ve yüzünü kış mevsimine çevirmiştir . Kar  çocuklar için mutluluk demektir . Çünkü karın yağması ile kızaklarda kayılacak , kar topu oynanacak , kardan adam yapılacak , karda dilediğince yatılacak ve daha bir sürü etkinlikler … 

Kar sadece olumlu şeyleri beraberinde getirmez . Aşırı karın yağması demek yolların kapanması , yolların buzlanması ve trafik kazalarına neden olması , insanların iş yerlerine zamanında gidememesi gibi  olayları da çağrıştırır . İnsan kar yağdığı zaman  amacına göre hem mutlu olabilir , hem mutsuz olabilir . Örneğin o gün okullar tatil olduysa bu öğrenciler için büyük mutluluktur ve daha çok karın yağmasını ister öğrenciler .

Ama  yola çıkması gereken ve acil bir işi olan kişi içinde karın yağması ve yolları kapatması o kişi için olumsuz bir şeydir. Ama her şeye rağmen kar yağması insanın içini ürperten bir o kadar da insana coşku veren , onu mutlu eden bir yağış biçimidir . Kısaca kar bazen mutluluk bazen de beyaz felaket olur . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme