İstiklal Marşı'nın Milletimiz İçin Önemi İle İlgili Kompozisyon

İstiklal Marşı'nın Ulusumuz İçin Önemi

Her milletin  bir milli marşı olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin de milli marşı İstiklal Marşı'dır . Milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'nda Türk Milleti'nin vatanına  düşkünlüğünden  ve vatan sevgisinden bahsedilir .  İstiklal Marşı Türk ulusu için çok kutsal bir marş olma özelliği gösterir .

Milletimiz yoksulluklar içinde , elimizde fazla teknolojik imkanlar olmadan beden gücü ile vatanını kurtarmış , vatanını kurtarmak için bütün  halk cepheye Mehmetçiğe yardıma koşmuş ve vatanımızı düşmanların eline bırakmamıştır . Milletimiz düşmandan korkmamış ve özgürlüğüne çok düşkün olduğu için esareti asla kabul etmemiştir . İstiklal Marşı bizim için çok anlamlı bir marştır . Bizim bağımsızlığımızın ve  kendi hakimiyetimizi kurduğumuzun göstergesidir . İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy marşımızı o kadar yürekten yazmıştır ki yazdıklarında da hep Türk Milletinden, ecdadının  vatanına ve milletine bağlılığından bahsetmiştir.  Onun milli marşımız okunurken ciddi olunmalı ve bayrağa bakılarak duygusal bir hava içinde okunmalıdır . İstiklal Marşı'nın  anlamını ruhumuzda hissederek okumalı ve idrak etmeliyiz . İstiklal Marşı okunurken sağa sola bakılmamalı , kesinlikle konuşulmamalı ve konuşanlar uyarılmalı ve ciddiyete davet edilmelidir.


Bu vatan kolay kazanılmamıştır . Nice şehitler  bu vatan için kan dökmüş ,  önce vatan diyerek yola düşmüşler ve düşmanları  yok etmişlerdir. Bu zor şartlar altında kazanılan bu vatanın kıymetini bilmeli ve İstiklal Marşımıza sahip çıkmalı yani vatanımıza sahip çıkmalı ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi  bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırılmaması için çok çalışılmalı ve  milli birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeli, vatana sahip çıkılmalıdır.

9 yorum:

  1. Çok teşekkürler cok isime yaradı

    YanıtlaSil
  2. Kutsal bir marş demişsiniz. Haşa! Allah'tan başka kutsal yoktur. Lütfen yanlış cümleler kurmayın. Müslümanız biz ve marşımız değerli ama kutsal bir tek Allah'a mahsustur. O cümle düzeltilmedi. Kutsal Kitap söykemi bile yanlışken kutsal marş demeniz. Ve kimsenin yıllardır buna tepki vermemesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yeni gördüm doğru söylüyorsun hak veriyorum sana

      Sil
    2. Bende yeni gördüm bencede çok haklısın

      Sil
    3. Kutsal kelime anlamı olarak "yolunda can verilecek denli sevilen" demektir. Ve kutsal kelimesinin kullanımında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

      Sil
  3. Çok sağolun çok yardımcı oldunuz.

    YanıtlaSil

Deneme