Gerçek Sanatçı Geçmişi Elinin Tersi İle İtemez Sözü İle İlgili Kompozisyon

Gerçek Sanatçı Geçmişi  Elinin Tersi İle İtmez İle İlgili Kompozisyon

Sanatçı  sanatını icra eden ve kendine göre bir alanı olan ve bu konuda işlerini gerçekleştiren kişidir . Sanatçı sanatını icra ederken geçmişte yapılan sanatsal  ürünleri ve bunları yapan sanatçıları yok sayamaz ve onları elinin tersi ile itemez . Eğer ki geçmişi elinin tersi ile iterse o kişi gerçek bir sanatçı olamaz ve kendini gerçekleştiremez .  

Sanatçı insanlar estetik duygusu olan insanlardır .  Empati kurabilen ve sanata ve diğer sanatçı arkadaşlarına sahip çıkabilen kimselerdir . Bunun için asla geçmişi inkar edemez ve geçmişte yapılan sanat eserlerinin bana hiç faydası olmadı diyemez . Böyle derse yalan söylemiş olur .  Her ne kadar eseri kendi ürünü de olsa yani orijinal de olsa bu ürünü ortaya çıkarabilmek için illaki bir  bir yerden esinlediği konular olmuştur ya da aklına yerleşen gizil öğrenmeler olmuştur . Bundan dolayı sanatçı geçmişine sahip çıkmalı ve onu elinin tersi ile itmek yerine tam aksine ona sahip çıkmalı ve sanatını icra ederken geçmişinden de faydalanmalı ve onlardan da bir şeyler öğrenmelidir .

Geçmişini bilen daha doğrusu kendisini bilen sanatçı geçmişi ile alay edemez ve onu yok sayamaz. Sanatçının deneyim kazanması için , daha olgunlaşmış ve gerçek bir sanatçı olabilmesi için geçmişine de  bulunduğu ana da sahip çıkarak sanatını gerçekleştirirse  asil bir sanatçı olur ve hep kalıcı olur.


Sanatçı geçmişine sahip çıkarken aynı zamanda içerisinde büyüdüğü milletin değerlerine de sahip çıkmalı ve bu değerlere tepeden bakmak yerine icra ettiği sanat dalı içerisinde bu değerleri işlemeli ve toplumun kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamalıdır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme