Yaş Kesen Baş Keser Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Yaş Kesen Baş Keser Atasözü İle İlgili  Kompozisyon Örneği

İnsan hayatı için ormanlar ve  içindeki bitkiler ve canlıların  korunması çok önemlidir . Bunlardan en önemlisi de ağaçlardır . Bir ağaç dikip, onu yetiştirmek sabır ve zaman isteyen bir durumdur . Yetişen genç ağaçları , canlı canlı kesmek ise  bir insanı öldürmek kadar  kötü bir şeydir . Yani baş kesmekten bir farkı yoktur . Baş kesilince de zaten  hayatınız noktalanır .

Günümüzde iklim  değişikleri  , suların azalması , doğal dengenin git gide bozulması gibi bir çok sorunlar ortaya çıkmaktadır . Bu kadar sorunun üstüne bir de  genç ağaçlara dokunarak onların canına kıyılmamalıdır . Ağaç demek hayat demek , aldığımız nefes demektir . Ağaçlar olmasa doğal dengenin düzeni bozulur ve insanlar yeteri kadar oksijen alamaz ve iyi beslenemez . Çünkü ağaçtan her türlü yararlanmaktadır insanoğlu . Bunun yerine yeni ve taze genç fidanlar dikmeliyiz ki ülkemiz geniş ve güzel ormanlara sahip olsun . Bu konuda Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed kıyametin kopacağını görüyorken bile elinize bir fidan alıp dikmeye devam edin diyor . Ağaçları korumanın önemini böyle vurgulamıştır .

Sağlıklı bir yaşam için , güzel bir dünya için ormanlarımıza , ağaçlarımıza sahip çıkalım . Onları kesmek yerine daha fazla  onlardan dikelim ve yetiştirelim . Gelecek nesillere güzel bir çevre bırakabilmek ve nefes alabilmek için ağaç dikin ve onların  ihtiyaçları olan her şeyi yapın ve yetiştirin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme