Ülkemize Yararlı Birer İnsan Olmak İçin Neler Yapmalıyız?

Ülkemize Yararlı Birer İnsan Olmak İçin Neler Yapmalıyız ?

Vatanımıza ve milletimize faydalı olmak için her şeyden önce iyi bir ahlak sahibi olmalıyız . Vatanını ve milletini seven ,  milli kültürüne sahip çıkan ve onu devam ettirmek için elinden gelen işleri yapan bir insan olmalıyız .  Yaşımız kaç olursa olsun çalışmaktan ve üretmekten asla vazgeçmemeliyiz .

Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz . Boş zamanlarımızda genel yetenek ve genel kültürümüzü geliştirmek için kitap okumalıyız . Bilinçli bir vatandaş olmalıyız . Eğitim ve öğretime önem vermeli , bu yolda ilerlemeye devam etmeliyiz .  Çok okuyarak çok araştırarak eleştirel düşünme becerimizi ve yaratıcı düşünme becerimizi geliştirmeliyiz . Ülkemizin kalkınması için mutlaka bir sanat dalı ile ya da bir spor dalı ile ilgilenmeli ve dünyadaki yarışlarda ülkemizi temsil ederek  tanıtımını sağlamalıyız . Atalarımızın bize emanet ettiği bu güzel anavatanımız için ilim ve fen yolunda ilerlemeliyiz . Bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olmalıyız . Ülkemizin doğal kaynaklarını bilinçli bir şekilde kullanmalıyız .


Vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmeli ve bağımsızlığımızın önemini bilmeliyiz . Milli birlik ve beraberlik içinde yaşamasını bilmeli ve ülkemizin kalkınması için her türlü zorlukla mücadele etmeli ve ülkemizi gelişmiş bir ülke haline getirmeliyiz .

10 yorum:

  1. Bana gelecekte iz bırakcak birşey adlı kompzisyon yazar mısınız

    YanıtlaSil
  2. gayet hoş türkçe ödevimde biraz faydalandım teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok güzel işimde fazla şekilde yaradı teşekkğrler

    YanıtlaSil
  4. Okul bize ülkemize yararlı bir birey olabilmek için .........

    YanıtlaSil
  5. UMARIM SÖZLÜ NOTUMU 100 VERİR ÇOK GÜZEL BİR ANLATIM

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir kompozisyon olmuş sağ olun....

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten tıpatıp aynısını yazmasamda gerçekten çok işıme yaardi

    YanıtlaSil
  8. Gayet güzel Türkçe konuşma sınavı için

    YanıtlaSil

Deneme