Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Konulu Kompozisyon

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Konulu Kompozisyon

İnsanlar  sosyal hayatlarını sürdürebilmek için birbirleri ile konuşmaya ihtiyaç duyarlar . Bu konuşma da tatlı dil ile sağlanırsa o konuşma bal olur tadından yenmez . İnsanlarla iletişim kurarken üslubumuza , ses tonumuza , sesimizin vurgusuna dikkat ederek konuşmalıyız . Çünkü bu iletişim için çok önemlidir .

Çevremizde kaba davranan , küfürlü konuşan , bağırarak konuşan , ..vb kişiler  hoş karşılanmaz . Çünkü toplumumuzda böyle kişiler kınanır . Kaba konuşan kişinin işini de yapmak istemezler . Ama akıllı olur , konuşmasını güzel bir ifade ile yaparsa karşıdaki sert mizaçlı insanı bile yumuşatabilir . Devletler de böyledir . Ülkelerin başında bulunan  başkanlar ya da cumhurbaşkanları da sert bir mizaca sahip olduğu zaman bu savaşa bile sebep olabilir . Ama yumuşak bir mizaç ülkelerin bile birbiri ile kaynaşmasını sağlar . Ne demiş Yunus Emre ; Söz ola kese savaşı , söz ola kestire başı , söz ola ağulu aşı , yağ ile bal eder bir söz . '' Yani tatlı dilin çok önemli olduğunu anlatmak istemiştir .


Daha güzel bir dünyada yaşamak için , insanların birbirlerini sevmeleri için , birbirlerine karşı kibar olsunlar ve tatlı dilli konuşsunlar . Çıkar için tatlı dil olmasın gerçek sevgi için , gerçek  samimiyet için tatlı dil olsun .  Tatlı dili içinize sindirin , gerçek olun , bakın o zaman nasıl giriyor işler yoluna .

4 yorum:

  1. Çok güzel bir kompozisyon çok beğendim çolak teşekkür ederim sağ olun

    YanıtlaSil
  2. Harika bir kompozisyon çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Harika on üzerinden on luk

    YanıtlaSil

Deneme