Yüzmeyi Bilmeyeni Su Değil ; Korku Boğar Konulu Kompozisyon

Yüzmeyi Bilmeyeni Su Değil ; Korku Boğar Konulu Kompozisyon

Kişi yüzmeyebilir bu isteğe bağlıdır . Ama yüzmekten korkmak ise kendine güven ve inançla alakalıdır . İnsan bir işi yapmaktan korkuyorsa o işi baştan kaybetmiştir zaten . Yani insana yaptıkları değil , yapacağına olan inançları olmaması kaybettirir .

İnsan bazı şeyleri deneyerek , yanılarak öğrenmelidir . Hiçbir şeyi denemeden hemen yapamıyorum gibi öğrenilmiş çaresizlik içine girmeyin denemeyi kurt  yemez merak etmeyin .  Öncelikle  başaracağınıza olan inancınız tam olsun . Hemen  olumsuz duyguya kapılırsan sonuç da mutlaka olumsuz olacaktır . Örneğin ; ben araba  kullanmayı bilmiyorum çünkü kaza yaparım gibi saçma bir düşünceye sahip olursanız zaten kaybetmişsinizdir . Yani kazayı araba değil , sizin kendinize karşı olan özgüven eksikliğiniz kaybettirmiştir .


Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur : Hayatta hiçbir zaman özgüveninize olan inancınızı kaybetmeyin . Kendinizi her zaman olumlu olarak koşullandırın . İnanın yeter ki yapamayacağınız iş ,  kaybedeceğiniz hiçbir şey olmaz merak etmeyin . Denemekle  tecrübe kazanılır , denememekle  ise hiç bir şey .  Yerinde saymaya devam edersin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme