Sevginin İnsan Hayatındaki Önemi İle İlgili Kompozisyon

Sevginin İnsan Hayatındaki  Önemi

Sevgi insanlar arasındaki soğukluğu gideren,  ortama sıcaklık ve mutluluk veren bir duygudur . İnsan fiziksel ihtiyaçlarını ve  güvenlik ihtiyacını karşıladıktan sonra en çok ihtiyaç duyduğu şey sevme ve sevilme duygusudur . Sosyal bir hayatın içinde olduğumuz için sevilmek ve sevgimizi göstermek isteriz .

Sevgi yalnızca insana değil her şeye olmalıdır . Allah'ın yarattığı bütün canlılar sevilmeli ve saygı duyulmalıdır . Bunların içinde en önemlisi de insan sevgisidir .  Sadece yakınlarınız değil herkesi sevmeli ve hoş görmeliyiz . Çünkü sevgi evrensel bir özellik gösteren duygudur . İnsanlar birbirine sevgi ile yaklaştığı zaman orada şiddet olayları , savaşlar , kavga ve gürültüler olmaz .  Sevgi dünyadaki en özel ve en güzel duygudur .  Küçücük bir bebek bile doğduğunda anne kokusunu , sesini ve kucağını ister . Aslında sevilme ve sevme ihtiyacı doğuştan başlar . Sevgi insanları birbirine yaklaştırır ve insanlara güzel duygular yaşatır .


Bundan dolayı sevgiyi hayatımızın her köşesine yaymalı  ve tüm insanlığı sevmeliyiz . İnsanlar arasına düşmanlık tohumları değil gelin el ele olup hep birlikte sevgi tohumları ekelim ki yaşadığımız yer ve dünyamız cennet olsun .

3 yorum:

Deneme