Korkunun Kaynağı Bilgisizliktir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Korkunun Kaynağı Bilgisizliktir İle İlgili Kompozisyon

Bilginin, bilme isteğinin en büyük engeli korkudur .  Bilgisizlik cehaleti doğurur ve insanlar yeni şeyler öğrenmekten  çekinirler . Bilgisiz kimse kendine güveni olmayan , öğrenmeyi ve araştırmayı amaç edinmeyen kimsedir . Kişinin kendini iyi tanımaması ve  başarabileceğine olan inancının olmaması kişiyi korkutur ve öğrenme isteğini engeller . Oysa öğrenen ve yeni bilgiler üreten kişi hayata karşı daha sağlam ve daha dik duruş sergiler .

Bilgisiz insanlar vardır . Çok şey bildiğini zannedip boş konuşur ve boş işler yaparlar . Böyle insanlar bilim ve ilimi merak etmezler , sorsanız kendisini alim ilan ederler .  Aslında korkarlar yeni şeyler öğrenmekten .  Kişi hiçbir şeyden korkmamalı ve her şeyin üstüne üstüne  giderek merak ettiği konuları öğrenmek için çaba göstermelidir .  Bilmediği için,  sonucunun ne olacağını bilmediği için başarısız insanlar korku ile hayatını geçirirler .  Çok basit bir örnek verelim ; Yarın matematikten sınavın var ama hiç çalışmadın ve sınav saati gelip çattığında seni bir korku sarar ve ellerin titremeye ve karnın ağrımaya başlar . Neden mi? Çünkü çalışmadın , sorulan soruları görmek istemiyorsun ve başaramayacağın için de korkuyorsun . Çünkü önceden ön yargılı davranıp korkup çalışmadığın için şimdi de aynı şeyleri yapıyorsun . Oysa  oturup günler öncesinden bu derse çalışsaydın , bilmediklerini öğretmene sorsaydın , alın teri dökseydin sınav zamanı da hiçbir korkun almaz sadece başaracağına olan inancın sayesinde hafif heyecanın olabilirdi .


Hayatta  hep araştırmaya ve öğrenmeye yönelmeli ve bilimsel araştırmalar yapmaktan kaçınmamalıyız . Çünkü bilginin en büyük ve en köklü düşmanıdır korku . Korku ön yargıdır , yapamayacağım inancını içinize yerleştiren kötü bir alışkanlıktan başka bir şey değildir . Bunun için korkmayın ve her şeyi başarabilirim düşüncesi ile hareket edin ki korkularınızın yersiz olduğunu anlayabilesiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme