Körle Yatan Şaşı Kalkar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Körle Yatan Şaşı Kalkar Konulu Kompozisyon

İnsan  yaşamak için ve yaşamaktan zevk almak için yakın bir çevre edinmek ister . Bu çevrede de insanın samimi arkadaşları olur . Kişi daha çok kendine yakın bulduğu kişiler ile arkadaş olur . İki arkadaşın farklı ve benzer yönleri olabilir . Birbirleri ile vakit geçiren kişiler zamanla birbirine benzemeye çalışır ve aralarındaki çoğu farklı özellikler de yok olmaya başlar .

İnsanlar yaşadığı ortamdaki kişilere zamanla benzemeye başlar . Farklı düşünceleri yaşam tarzları olsa da birbirleri ile çok vakit geçirdikleri için birbirine benzemeye çalışırlar . Bunun en bariz örneğini karı ve kocalarda bulabiliriz . Ya da gelin kaynana ilişkisinde . Evlenen çiftler sürekli birlikte olduğu için birbirini etkiler ve bir bütün olurlar , hemen hemen her özelliği aynı olmaya başlar . Gelin de kaynanasından çok şeyler öğrenir ve onun gibi konuşmaya , hareket etmeye başlayabilir . Yani körle yatan şaşı kalkar .


İnsan sosyal bir ortamda yaşadığı için yaşanılan çevreden etkilenmemesi mümkün değildir .  Gün geçtikçe birbirlerine benzemeye başlar ve aynı olurlar .  Sevdiğiniz bir kişiye kendinizi sevdirmek için onun sevdiği şeyleri yapmaya başlarsınız , sonra bir de bakarsınız ki kendiniz de onun sevdiği şeyleri yapmaya başlamışsınız doğal olarak . Bu yüzden ilişkilerimizde ya da arkadaşlıklarımızda seçtiğimiz insanların huyuna suyuna dikkat etmemiz gerekir . Kişilik olarak kötü olan insanlarla yakınlık kurduğumuzda bizim de kişiliğimizin zamanla bozulabileceğini unutmayalım . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme