Kötü İşler Üstünü Bütün Dünya Örtse Bile Yine Kendini Belli Eder

Kötü İşler  Üstünü Bütün Dünya Örtse Bile Yine Kendini Belli Eder


Kimi kötü niyetli insanların başkalarına zarar vermek için yaptığı gizli şeyler eninde sonunda ortaya çıkar ve  yaptıkları kötü şeylerin üstü ömür boyu örtülmez , yani illaki bir yerden patlak verir . Yalancının  mumu yatsıya kadar yanar atasözü ile yakın anlamlıdır .


İnsanlar gizli kapaklı iler çevirmemelidir .  Örneğin yakınlarımızın haberi olmadan  sevdiğiniz bir kişi ile gizlice nikah kıyar ve bunu ailenizden saklarsanız bu yalan eninde sonunda ortaya çıkar .  Bundan dolayı asla arkadan iş çevirmemeliyiz .  Ya da diğer bir örnek verecek olursak komşu dediğiniz cani yaratığın çocuğunuzu alıp gizlice  ona zarar vermesi . Üzerinden yıllar geçse bile , yaptıklarını inkar etse bile , bulunan bir delil mutlaka o cani kişiyi ele verir ve yalanı ortaya çıkar .



Yapılan kötü işlerin üstü ne kadar kapatılırsa kapatılsın , kapatılan o gizli olay Allahın da izni ile mutlaka ortaya çıkacaktır .  Bundan dolayı kötülük yapmamaya ve insanların canını yakmamaya dikkat edilmeli ve asla  yalan söylenmemelidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme