Oktay Sinanoğlu Kimdir?

Oktay  Sinanoğlu  Kimdir?

Oktay Sinaoğlu ülkemizin çok değerli bilim adamlarından biridir . Ülkemizin Einstein'ı  olarak adlandırılmıştır . Oktay Sinanoğlu İtalya'nın güneydoğusunda  Adriyatik  Denizi kenarında yer alan ve bir liman kenti olan Bari'de dünyaya gelmiş , 2. Dünya Savaşı'nın baş göstermesi üzerine Türkiye'ye dönmüştür .  


Kimya mühendisliği  alanında eğitim almak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir . Gittiği okulda kimya mühendisliğini birinci olarak bitirmiş ve büyük bir başarı sağlamıştır . Kimya mühendisi olarak çeşitli çalışmalar yapmış ve bir çok ülkeden başarı ödülü alarak bu başarılara layık görülen bir bilim adamı olmuştur . Bir çok kuramları ve buluşları vardır . Moleküler biyoloji dalının ilk profesörlerinden biridir . Daha sonraki hayatında Türk dili için çalışmalar yapmış ve Türkçeye çok önem vermiştir .  Türkçenin en iyi bilim dalı olduğunu savunmuş olan bir bilim adamıdır . 

Hayatını kuantum mekaniğine harcamış ve bu alanda çok çalışmalar yürütmüştür .  Kıymetli bilim adamımız Oktay Sinanoğlu  19 Nisan 2015 tarihinde hayatını kaybetmiştir . Peşinde bıraktığı bir çok kuramları ve kitapları vardır . Hedef  Türkiye, Temellerini Sarsan Sorular, Türkçe giderse  Türkiye  Gider..vb  gibi  bir çok değerli  eserler i bulunur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme