Kadına Ve Çocuğa Şiddet Konulu Kompozisyon

Kadına Ve Çocuğa  Şiddet Konulu Kompozisyon

Kadınlarımız ve çocuklarımız bizim en önemli varlıklarımızdır. Kadınlar bir gül , çocuklarımız ise gülün parçalarıdır . Onlara karşı çok kibar davranmalıyız . Çünkü onlar bizim kıymetlilerimizdir. Çocuklarımız bugünün yarını , yarının umududur. Erkeklik kadına vurmakla değil , onu sevip korumakla olur ancak .

Günümüze baktığımızda televizyonlarda sürekli kadınlara yönelik şiddet haberler verilmektedir. Kadınları döven , onları öldüren ve onlara kıyan cani insanlar hızla artmaya başlamıştır. Suçu ne olursa olsun hiç bir kadın şiddeti ve öldürülmeyi hak etmez . Çünkü Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Son zamanlarda kadına şiddet olayları iyice artmaktadır. Ya kocası tarafından dövülen, öldürülen,  ya da sevgilisi tarafından öldürülen kadın sayısı giderek artmaktadır. Bu öldüren kişiler hastalıklı ruha sahip olan insanlardır. Burada da yine en büyük görev analara düşmektedir. Anneler çocuklarını yetiştirirken şiddeti  çocuklarına öğretmemeli , yaptığı yanlışlara gülmemelidir. Çocuklarımıza baktığımızda ise , ruh hastası tipler küçücük yavrularımıza zarar vermekte, onları taciz etmekte ve onları öldürmektedir. Kimi kendini anne sayan ya da anne olduğunu iddia edenler bile kendi çocuklarını döve döve öldürebilmektedir ne yazık ki. Çocuk ve kadın toplumumuzun değerleridir. Onlara değil el kaldırmak sert bir şekilde bile bakmamalıyız . Küçücük çocukları işte çalıştırmamalıyız . Şiddet sadece vurma , kırma, öldürme değildir. Kadın ve çocuklara yapılan en büyük şiddet psikolojik şiddettir. Bu durumdan onlar çok zarar görmektedir.


Yazdıklarımdan da çıkarılacak olan temel düşünce  şudur. Kadına ve çocuğa kalkan elleri  durdurmak gerekir. Bunun için bu konuda her insanımızı bilinçlendirmek gerekir. İnsana saygı ve sevgiyi çocuklarımız daha küçücükken öğretmeliyiz ve şiddet unsurlarını onlardan uzak tutmalıyız . Kadınlar ve çocuklar sevilmek ve sayılmak için yaratılmışlardır. Sahip çıkın onlara . Nerde kadına ya da çocuğa bir şiddet uygulandığını görürseniz en yakın karakol merkezlerine bildirin . Çünkü gün gelir aynı şey sizin başınıza da gelebilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme