Güneşi Örnek Al Kendine, Batma Korkmaktan , Yılma Doğmaktan Sözü İle İlgili Kompozisyon

Güneşi Örnek Al Kendine, Batma Korkmaktan , Yılma Doğmaktan Sözü İle İlgili  Kompozisyon

Hayatta bazen  zaferler bazen de yenilgiler olabilir .  Önemli olan bu zaferlerin bizi şımartmaması , yenilgilerin ise bizi yıldırmamasıdır . Nasıl ki güneş her gün  batıp , yeniden dünyayı aydınlatıyorsa insan da bu şekilde güneş gibi olmalıdır . Yenilgiye uğradığında , başaramadığında tekrar ayağa kalkmalı ve  yoluna devam etmelidir .

Güneş bugün batıyorum yarın doğmayacağım demiyorsa insanda zor durumlara düştüm daha ayağa kalkamıyorum dememelidir .  İnsan olarak beşer şaşarız . Hayatta hatalarımız olabilir , doğrularımız olabilir , yanılgılarımız , ön yargılarımız olabilir .  İnsan her zaman güneş gibi olmalıdır . Batmayı , aşağıya düşmeyi biliyorsa yine kendi gücü ve sabrı ile yukarıya çıkmasını da bilmelidir . Örneğin ; trilyonluk bir fabrika sahibi iflas edebilir ve bütün mallarını kaybedebilir , batmıştır artık . Ama tekrar  kazanmak istiyorsa kendini kötü alışkanlıklara vermeden , farklı yollara düşmeden eskisi gibi sıfırdan başlamalı ve sabırla ilerlemelidir . Tekrar doğmasını bilmeli ve ondan sonrada daha dikkatli olmalıdır . Hayatta başımıza nerede , ne zaman , ne şekilde bir şey geleceği belli olmaz . Kazanadabiliriz , kaybededebiliriz. Yeniden eğilmeden dik durmasını bilmeliyiz .


Dik durabilmek için de karşımıza dikenli yollar çıkabilir . Önemli olan hiç eğilip bükülmeden , kendine zarar vermeden yeniden dirilmek ve umudunu kaybetmeden sabırla çalışarak başarıya tekrar ulaşmak ve başarı azmini tatmaktır . Önemli olan öğrenilmişlik çaresizliği içine düşmemektir . Hayatta mücadeleci ruhunuzu kaybetmemeniz dileği ile güneş ile kalın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme