Doğa Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Doğa Sevgisi Konulu Kompozisyon

Doğa insanın içinde yaşadığı , nefes aldığı , hayat bulduğu yerdir . İnsan bu güzellikler içinde yaşadığı için doğasını korumalı ve ona sahip çıkmalıdır .  Doğa insana çok şeyler sunar .  Biz yeme içme , giyinme ihtiyacını doğadan sağlarız . Bundan dolayı doğadaki doğal kaynakların kıymetini bilmeli ve onları israf etmemeliyiz .

İnsan güzel bir dünyada yaşamak için , gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için  doğasını kirletmemeli ve  onu temiz tutmaya özen göstermelidir . İnsan her şeyi doğadan karılar . İçtiğin su , yediğin yemek ,  yediğin sebze ve meyveler , aldığın oksijen ...vs hepsini doğadan karşılar . Bundan dolayı doğayı sevmeliyiz ve onu kirletmemeliyiz . Ormanları , akarsuları , gölleri , barajları temiz tutmalıyız . Yeraltı ve yer üstü kaynaklarını bilinçli bir şekilde kullanmalıyız . Doğa insana farklı nimetler sunar . Bundan dolayı ormanları yok etmemeli , yeni ağaçlar dikilmeli , sulara kirli atıklar bırakılmamalı ve sularımız temiz tutulmalıdır . Doğadaki hayvanların doğal yaşamına müdahale edilmemeli ve onlar avlanmamalıdır . Toprağı  aşırı kimyasal ilaçlar atılmamalıdır . Doğal alanların özellikleri bozulmamalı , her yere binalar , yatlar , katlar ile donatılmamalıdır . Bunların yapılması doğanın denge ve düzenini bozar . Hiç bir kaynağı boşa israf etmemeliyiz .


Doğa Allah'ın insanlara sunduğu müthiş bir  yaşam alanıdır . Bu yüzden bu yaşam alanımızı birlik beraberlik içinde korumalıyız , basit menfaatler için doğayı kirletmemeli ve ona zarar vermemeliyiz . Doğa bekçi ile değil sevgi ile korunmalıdır . Gelecekte çocuklarımızın temiz ve sağlıklı bir hayat sürmesi için doğaya sahip çıkalım ve onun değerini kaybetmeden anlayalım .

8 yorum:

Deneme