Yaşanmış Başarı Hikayeleri

Yaşanmış Başarı Hikayeleri

1. Walt Disney
Fakir biriydi . Geceleri çalıştığı depoda ekmek kırıntıları verdiği fareyi seyrederken onu çizmek aklına geldi . Çizdiği bu fare daha sonra tüm dünyanın tanıdığı " Micky Mouse "oldu ve onun dünyanın en başarılı çizgi film yapımcısı olmasını sağladı .

2. Stephen Hawking
Dünyanın en ünlü fizikçilerinden biri . Genç yaşta ALS Motor Nöron hastalığına yakalandı ve beyni dışında vücudu tamamen çöktü . Pes etmedi ve sürekli klasik müzik dinleyerek kitap okudu . 1978 ' te fizik alanındaki en büyük ödül olan Albert Einstein ödülünü aldı . Daha sonraki çalışmaları ile sayısız ödül aldı . "Küresel Isınma"yı ilk olarak tespit eden ve ortaya atan bilim adamı oldu .

3. Alfred Nobel
Fakir bir ailenin çocuğuydu . Onun döneminde yaşadığı dönemde kömür ve başka madenlerin çıkarılması çok zahmetliydi . Bu sorunu çözebilmek için çok çalıştı . Hatta kardeşini bile yaptığı deneyle esnasında patlama sonucu kaybetti . Sonunda başardı ve dinamitin mucidi oldu . Bu buluş ona ve ailesine büyük zenginlik kazandırdı .

4. Enzo Ferrari :
Sakat olması sebebiyle herkes onunla dalga geçiyor , kimse ona iş vermek istemiyordu . Otomobil fabrikalarında işçi olarak çalıştı ve insanların onu küçük görmesine rağmen o dünyanın en hızlı arabasını yapmayı kafasına koydu . 1920 yılında yaptığı arabayla pistlerde rakipsiz oldu ve kimse ona yetişemedi . Bugün de dünyanın en tanınmış ve pahalı arabalarından biri olarak Ferrari en önde gelmektedir .


Sonuç : Yaşanmış kişisel başarı hikayeleri bizlere şunu gösteriyor ki fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmek ya da engelli bir birey olmak peşinen yenilgiyi kabullenmeyi gerektirmiyor . İnsan inanır ve yılmadan çalışırsa sonunda istediğini elde eder . Bizlerin bu hikayelerden alması gereken ders bıkmadan , yılmadan çalışmak ve zirveye ulaşmaktır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme