Cahil Kimsenin Yanında Kitap Gibi Sessiz Ol Özdeyişinin Anlamı İle İlgili Kompozisyon

Cahil Kimsenin Yanında  Kitap Gibi Sessiz Ol  Özdeyişinin Anlamı İle İlgili Kompozisyon 

Cahil insan kendi bildiğini yapan ,  kendi dediğine inanan kişidir .  Ne yaparsanız yapın inadından vazgeçmez . Anlattığınız bilimsel bilgi de olsa kapasitesi dar olduğu için söylediklerinizi anlamadığı gibi bir de doğru olan bilgileri yalanlar . Onun cahil kimselere laf anlatmak için kendinizi zorlamayın , çünkü boşuna ağzınızı yorarsınız .

Cahil insanların yanında kitap gibi sessiz olun , yani onlar ne söylerse söylesin tebessüm edin ve susun .  Çünkü susmak o kişiye en büyük cevaptır .  Cahil kimseyle konuşmaya başlarsan hemen tartışmaya girer ve konuyu saptırır ve kendi bildiği doğrulardan başka doğrulara inanmaz . Kalıplaşmıştır onun bilgileri .  Örneğin;  bir teknolojiyi cahil bir kimseye tanıtmak istersiniz ve onu kullanırsa işlerinin daha çabuk zamanda yapılacağını söylediğinizde bu bilimsel gelişmeye karşı olur ve ne yaparsanız yapın o teknolojiyi kullanmak istemez çünkü anlamak istemez .  Kimi insanlar da boş konuşur , başkalarının arkasından dedikodu yapar , o kişiyi defalarca uyarmanıza rağmen bu alışkanlığından vazgeçiremezsiniz çünkü yaptığının yanlış olduğunu bilmez ve hala cahil kalmaya devam eder .


Bunun için cahil insanlarla çok fazla tartışmaya girmeye gerek yok.  Çünkü ne kadar dil dökerseniz dökün , onu doğru zannettiği ama yanlış olan bilgilerinden vazgeçiremezsiniz. Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz olun  daha karlı çıkarsınız ve sinirleriniz de yıpranmamış olur. Cahil kalmamak ve kendinizi geliştirmek için çok okuyun, çok konuşmayın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme